2021-02-20
呢间越式牛肉粉专门店最近系佐敦开左新分店,餐厅主食方面系食牛肉汤河或者捞檬,唔想食面嘅话都可以拣越式油香饭,另外仲有唔同嘅越南小食同埋青木瓜沙律🥗**********<火五火车头牛肉粉> $62黎到紧系要叫返一碗牛肉粉,今次叫左火车头牛肉粉,即系有齐所有𩠌,包括生牛肉、熟牛肉、和牛牛丸同埋扎肉!碗粉嘅份量超级足料,男仔食嘅话都好饱,如果系好食得嘅话,仲可以免费加底嫁🙈最值得推介系和牛牛丸,一咬落去劲香牛油味,仲有爆汁嘅感觉,如果钟意食牛丸嘅话真系要去试下😍**********<香茅猪颈肉捞檬> $58另外仲叫左碗捞檬,檬粉、青瓜红萝卜丝同埋猪颈肉嘅份量都好多,最重要系加埋鱼露酸辣汁!**********<手作大虾米纸卷> $38<火五特式凤爪> $22每旧米子卷都好饱满,起码食几啖先食得晒,几钟意块米纸好烟韧嘅口感🥒米纸卷同埋凤爪额外再点下枱面嘅鱼露酸辣汁,味道会更加出🙌🏻
<火五火车头牛肉粉> $62
<香茅猪颈肉捞檬> $58