2020-12-16
疫情下把握夜晚有得堂食嘅机会,梗系食餐特别嘅。小酒窝我之前只系食过lunch,因为佢夜晚都几多人排队。不过疫情下,今次夜晚Walk in都有位佢夜晚无set dinner,系要散叫嘅,不过劲多嘢食拣,除咗印度咖喱之外,都有kebab,pizza,意粉等唔同国家嘅嘢食,简直系联合国fusion。一场嚟到点都要食咖喱嘅,不过佢就唔包Naan bread,想食就要另外自己嗌啦。咖哩我就钟意食Masala,因为唔会好辣,平时通常食咖喱鸡,但印度咖喱咁浓味,今次就想试吓配浓味嘅羊肉个咖喱超香,好mild嘅辣带出左蕃茄同甜椒嘅清甜,羊肉够稔,美中不足嘅系naan bread冻得好快,不过整体都系好好食,保持水准。另外都嗌咗Four Season Pizza,我见都好似系佢嘅signature。个Pizza超足料,最特别嘅竟然系有薯仔。另外令人惊喜嘅系topping酸辣酱同鲜忌廉,所有嘢加埋竟然出奇地夹,好好食,而且味道丰富,我觉得佢好似比咖喱仲出色。