2017-06-28 3422 浏览
🤓<佐敦隐世中菜馆饭饭店 味道真系「饭饭」掂!>😋点解喺佐敦都叫隐世?😟 因为佢坐落喺佐敦站同柯士甸站中间 两头唔到岸😂 一般唔喺附近出没既朋友 系唔会知 但其实街坊好熟悉🤣 虽然唔就脚但好味行少少都值得既😃(迟下有机会再介绍下附近几间正野俾大家 😈) 其实花太郎我因为机缘巧合下已经食过几次 今次钟意可以share下🤓食店既𩠌菜系好有经验既中菜大厨煮 质素有保证 , 除左有大众少炒外 时令海鲜 仲有d有创意既菜式 😋 好似呢个🍴芥末牛柳粒 🍴98 蚊用左洋葱 青瓜🥒🌰做底 加上主角 软林juicy 既牛柳粒🐂 上面铺上甜甜地既wasabi芥茉酱 又唔太辣 开胃 又好味 🤓😋🍴芝士海皇焗西兰花🍴 118 蚊本身健康既西兰花 🌿加上浓厚既芝士酱🧀一齐焗突然变得好邪恶 😋😈 芝士酱香浓完全渗哂落西兰花 加上 鱿鱼 🦐大虾🦐等新鲜 海鲜 好滋味 😋🍴泰皇骨🍴 98 蚊用左猪肉🐖排骨肉整成 排骨够肥味 近骨位好弹牙 配上近似泰式辣酱既酱汁上碟 酸甜开胃😋🍴榄角蜜糖金沙骨 🍴88 蚊推介之一 😋 用左肥猪肉 加上榄角酱整成 再点以蜜糖酱🍯 榄角同蜜糖既味道好match, 口感首
🤓<佐敦隐世中菜馆饭饭店 味道真系「饭饭」掂!>😋
(迟下有机会再介绍下附近几间正野俾大家 😈)

🍴芥末牛柳粒 🍴98 蚊

🍴芝士海皇焗西兰花🍴 118 蚊

🍴泰皇骨🍴 98 蚊

🍴榄角蜜糖金沙骨 🍴88 蚊
推介之一 😋 用左肥猪肉 加上榄角酱整成 再点以蜜糖酱🍯 榄角同蜜糖既味道好match, 口感首先试到酱汁 然后有肥猪肉香 仲有少少软骨既口感 推介😋

🍴黑椒蜜汁 德国脆皮猪手 🍴168 蚊
猪手肉都算大只🐖 皮脆肉嫰 口感味道带点黑椒香味 上面放上少去炸蒜更显惹味 🤓. 同德国猪手唔同既系佢冇甘感 同浓味 , 点以 蜜汁酱 更开胃更有特色 😋

🍴芥茉咸鱼🐟煎肉饼生菜包🍴 98 蚊
有创意之选 酱煎过既咸鱼肉饼 加上wasabi沙律酱 用青瓜🥒同生菜一齐包住食🌿 , 本身酱汁同肉饼偏咸 但加上生菜 就中和番浓味 配合得几好🤓。再加上微甜辣既wasabi酱 感觉几清新开胃 😋

🍴金沙白饭鱼 🍴 98 蚊
用左咸蛋皇🥚沙既白饭鱼🐟 咸蛋皇沙沙既口感完全盖住热辣辣既白饭鱼 😋谂谂都觉得邪恶 配啤酒一流😈

🍴大良炒鲜奶 🍴108 蚊
怀旧顺德菜 既炒鲜奶 🤓鲜奶都算炒得几香滑同够蛋味 , 若加点醋会更好食, 若果鲜奶滑d同口感散d个人觉得更好 😋
2017-06-28