2019-05-26
佐敦区太多串烧小店,价钱款式都大同小异。朋友向我强烈推荐要黎呢间烧串煲。烧串煲位于佐敦渡船角一仔隐闭巷仔内,真系唔系朋友介绍我都唔会识得黎。款式价钱都属合理范围之内,比较特别的系呢度仲有鸡煲食添。忌廉 $10 & 王老吉$13食甘多串烧还是饮番罐王老吉安心d!脆皮烧卖 $18 烧卖外皮烧到超香脆再洒上辣粉,入面口感烟韧唔会觉得太干。盐烧黑椒牛舌串 $42虽然只得两块。黑椒惹味而厚切有咬口。火候控制刚好,粉嫩juicy有牛油香。风味烤羊肉串$32 共2串,孜然新疆风味,同羊肉膻的味道真系好夹,而且肉质依然唔干。安格斯牛小排 $48牛油味超重,用上黑椒蜜糖调味,惹味juicy!生烧广岛蚝 $60虽蚝肉唔算好大只,烧得非常入味,金银蒜、葱花完美渗入蚝肉内,海水Ge 咸鲜突出。蜜烧鸡扒 $28 呢个价钱超抵食,鸡皮超香脆充满蜜糖味,肉质嫩滑多汁。烧鱼鲛 $42店家强力推介,蒜头豆豉辣椒葱花调味配合很好,唔会盖过原来鱼鲜,重点鱼肉超级嫩滑。鲭鱼$25 用辣粉及孜然,洒上柠檬食好滋味,好想要碗饭配。 烧串煲擅于用不同调味制作串烧,唔会全部都同一只味,值得一赞!
款式价钱都属合理范围之内,比较特别的系呢度仲有鸡煲食添。
忌廉 $10 & 王老吉$13
食甘多串烧还是饮番罐王老吉安心d!
脆皮烧卖 $18
烧卖外皮烧到超香脆再洒上辣粉,入面口感烟韧唔会觉得太干。
盐烧黑椒牛舌串 $42
风味烤羊肉串$32
安格斯牛小排 $48
牛油味超重,用上黑椒蜜糖调味,惹味juicy!
生烧广岛蚝 $60
蜜烧鸡扒 $28
呢个价钱超抵食,鸡皮超香脆充满蜜糖味,肉质嫩滑多汁。
烧鱼鲛 $42
鲭鱼$25
用辣粉及孜然,洒上柠檬食好滋味,好想要碗饭配。