2024-02-18
身边嘅朋友好多都去咗日本过新年 留咗喺香港嘅我日日睇住ig上面佢地post出嚟嘅美食 呢晚忍唔住就揾间日式居酒屋食吓✌🏻 嚟咗佐敦呢间居酒屋小店 舖面环境唔大 但都坐得舒适😉杂锦鱼生沙律呢个沙律作为前菜真系够晒fresh🥗 首先一上台见到咁色彩缤纷已经好开心 入面仲食到好多款刺身 例如三文鱼 油甘鱼 吞拿鱼 八爪鱼 蟹籽 玉子🐟 串烧食居酒屋一定要食返几串串烧🍢 黑豚车厘茄卷 车厘茄超爆汁 厚烧仙台牛舌 肉质软腍 加咗黑椒去带出牛味 鸡软骨就好爽脆😋秘汁烧牛仔骨冇谂到呢碟牛仔骨会有咁多🐮 肉质唔会乸到冇晒口感 食落口都几Juicy鹅肝多士呢个鹅肝真系超级厚🙈 鹅肝外层沾咗薄薄嘅一层粉 煎起上嚟外面就金黄 锁住啲油香喺入面 非常Creamy 底下嘅多士系一片法包🥖 拼埋一齐食 唔会太油腻炸墨鱼咀每粒都炸到脆卜卜🥰 点埋蛋黄酱食就啱晒 侧边仲有啲沙律添呀霜月卷呢个招牌卷物系我呢餐最钟意嘅一碟💓 诚意推介俾大家 卷物上面有海胆 吞拿鱼蓉同三文鱼籽 海胆非常鲜甜 食喺嚟口感非常丰富🤓 果然系招牌菜呀杂锦天妇罗呢碟有超级多款天妇罗 包括有三只大虾 茄子 南瓜 甜薯 秋葵 青椒🫑 天妇罗外皮唔会太
杂锦鱼生沙律
串烧
秘汁烧牛仔骨
鹅肝多士
炸墨鱼咀
每粒都炸到脆卜卜🥰 点埋蛋黄酱食就啱晒 侧边仲有啲沙律添呀
霜月卷
杂锦天妇罗
呢碟有超级多款天妇罗 包括有三只大虾 茄子 南瓜 甜薯 秋葵 青椒🫑 天妇罗外皮唔会太油腻 系整得唔错 我就最钟意佢嘅大虾 因为虾肉好弹牙🍤
呢度地点都几方便 地铁站过两条街就到🫢 如果大家会嚟嘅话 真系一定要嗌霜月卷同埋鹅肝多士😚