呢日系佐敦做完嘢,想顺便系附近食埋dinner😗然后朋友话想试呢间餐厅好耐,所以就交左畀佢选择👭~~~🌼环境氛围灯光暗暗地几浪漫💕所以场内见到唔少couples黎撑台脚😝餐具碗碟偏和风,全部都都好靓睇得出唔系好似出面啲餐厅,就咁喺ikea买就算🤭.🥗前菜呢日系食海蜇头,加少少海带味道正正常常,免费嘅就唔要求咁多🤣.🐚纽西兰托托蚬($138)🪄8.5/10有唔同汁拣,包括sake, Gralic n’ chili, lemongrass n’ coconut我地就拣左椰汁🥥每只蚬都大大只而且好肥美,鲜甜滑嫩本身我唔系特别好椰汁食物🤭但呢度调嘅味道啱啱好,有椰香得黎又唔会太重食起来都唔会易滞,好味到我想饮埋个汁,但斋饮又太咸嘅🤣.🥘睡蟹义大利饭($208)🪄8.4/10跟住到我成餐最期待嘅菜式😻首先佢嘅摆碟已经好靓,觉得自己有少少似食紧法国菜🇫🇷risotto摆系蟹盖入面,据闻烩饭用上大量鱼熬煮的海鲜汤煮成上面有啲三文鱼子点缀,捞埋一齐食好鲜甜食到一丝丝蟹肉,但可能畀饭汁盖过,蟹肉唔系好食到蟹鲜味🙊厨师仲一啲都唔手软咁摆左一大pat蟹膏系碟上面🦀️斋食会有啲腥同咸,夹埋饭再加上鱼子一齐食就更
呢日系佐敦做完嘢,想顺便系附近食埋dinner😗
然后朋友话想试呢间餐厅好耐,所以就交左畀佢选择👭

~~~

🌼环境氛围
灯光暗暗地几浪漫💕
所以场内见到唔少couples黎撑台脚😝

餐具碗碟偏和风,全部都都好靓
睇得出唔系好似出面啲餐厅,就咁喺ikea买就算🤭

🥗前菜
呢日系食海蜇头,加少少海带
味道正正常常,免费嘅就唔要求咁多🤣

🐚纽西兰托托蚬($138)🪄8.5/10
我地就拣左椰汁🥥
每只蚬都大大只而且好肥美,鲜甜滑嫩

本身我唔系特别好椰汁食物🤭
但呢度调嘅味道啱啱好,有椰香得黎又唔会太重
食起来都唔会易滞,好味到我想饮埋个汁,但斋饮又太咸嘅🤣
纽西兰托托蚬

🥘睡蟹义大利饭($208)🪄8.4/10
跟住到我成餐最期待嘅菜式😻
首先佢嘅摆碟已经好靓,觉得自己有少少似食紧法国菜🇫🇷
上面有啲三文鱼子点缀,捞埋一齐食好鲜甜
食到一丝丝蟹肉,但可能畀饭汁盖过,蟹肉唔系好食到蟹鲜味🙊

厨师仲一啲都唔手软咁摆左一大pat蟹膏系碟上面🦀️
斋食会有啲腥同咸,夹埋饭再加上鱼子一齐食就更加层次丰富,同带得出蟹嘅香味😍
睡蟹义大利饭

🍰煎芝士蛋糕配海盐焦糖汁($68) 🪄7.7/10
cheesecake外面包左层薄酥皮先煎
外脆内软,一冰一热,估唔到咁嘅食法几有惊喜🥳

cheesecake味道正常,食落几creamy (⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
点埋碟上嘅焦糖酱,或者水果粒同爆珠味道更上一层楼🥺
不过因为出面系酥皮所以食落几油,如果上碟前印一印会更好🐒
煎芝士蛋糕配海盐焦糖汁

~~~

⭐️回头指数🌕🌕🌕🌕🌖
店舖位置其实都几隐蔽,你完全唔会谂到内街入面有间咁嘅餐厅😎

虽然价钱比一般西餐贵,但质素决定对得住价钱有突
每一道菜都令我impressive👍🏻
仲要逐碟serve,店员服务好,差啲以为自己食紧fine dining😳
啱晒特别日子黎慢慢享受晚餐❤️

见到佢lunch menu 几吸引亦唔算贵
下次有机会都想试下😝
而且店舖有半户外位置,可以带宠物一齐食饭😆
纽西兰托托蚬
睡蟹义大利饭