2023-04-10
今日要同大家介绍我系story讲过位于佐敦嘅高质Cafe🥺weekend嚟到唔算多人 唔驶排队已经好加分🤣一食完已经列为我最爱 系一间好岩weekend黎放松下既café🥰❣️ᴀʟʟ ᴅᴀʏ ʙʀᴇᴀᴋғᴀsᴛ ($138)呢间餐厅不得不提嘅就系佢地个all day breakfast 份量多之余仲要样样都咁好食🥰炒蛋炒蛋非常滑 火喉恰到好处(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)而啲菇同番茄都系烤到非常惹味而且食落口都几juicy‼️肠同烟三文鱼不过不失 好食但唔会有太大惊喜但我成份all day breakfast最钟意食既就系佢地份croffle 酥脆得黎牛油味香浓 高度推荐‼️❣️冬阴公辣虾卷心粉 ($98)虽然佢系冬阴公味但其实唔算辣 朋友唔食得辣都觉得轻松冇问题🤣佢嘅冬阴公味唔系话非常浓烈 相反系一阵淡淡嘅冬阴公味 开胃得黎又唔会觉得重口味 我自己就觉得相当唔错😋卷心粉口感都特别 咬落都几Q弹而且因为卷心既关系 都几挂佢个冬阴公酱汁😋最后佢啲大虾肉质都系非常爽弹 虾味都重 成碟粉整体都相当唔错👍🏻❣️ ʙᴀɪʟᴇʏ’s ʟᴀᴛᴛᴇ ($56 跟餐$28)推荐‼️ baileys 已经系比较少见 佢仲要写明系
❣️ᴀʟʟ ᴅᴀʏ ʙʀᴇᴀᴋғᴀsᴛ ($138)
份量多之余仲要样样都咁好食🥰
炒蛋炒蛋非常滑 火喉恰到好处(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)
而啲菇同番茄都系烤到非常惹味而且食落口都几juicy‼️
肠同烟三文鱼不过不失 好食但唔会有太大惊喜
All day breakfast
卷心粉口感都特别 咬落都几Q弹
而且因为卷心既关系 都几挂佢个冬阴公酱汁😋
冬阴公辣虾卷心粉
❣️ ʙᴀɪʟᴇʏ’s ʟᴀᴛᴛᴇ ($56 跟餐$28)
推荐‼️ baileys 已经系比较少见 佢仲要写明系latte + espresso 个人最钟意呢个配搭 有少少咖啡因之余 又唔会太苦🤣
拉花好靓 饮落有浓浓嘅baileys味 都几出色🥰
推荐指数:🌟🌟🌟🌟🌟
【𝐏𝐫𝐢𝐜𝐞: 4.5/5 𝐅𝐨𝐨𝐝: 5/5 𝐄𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞𝐧𝐭: 4.5/5】