2022-06-06
🌟麦文记面家(佐敦)唔好睇呢一间面店外表睇落好似好普通佢喺香港超过60年历史㗎hkfoodie喇佢都拎咗好几年米芝莲推介㗎比较多人嚟呢度食嘅都系云吞面同埋水饺面正所谓越简单嘅嘢越难做得好云吞面$36虽然睇落好似好细碗咁但入面已经有好多面云吞皮非常薄滑 虾肉都好弹牙 不过就未去到鲜甜大地鱼汤底香浓水饺捞面$46捞面嘅面底比普通汤面大 适合男士选择在我而言就觉得个水饺冇乜特别 云吞比较出色我最欣赏嘅就系呢一碟牛腩$78腩汁够浓 咬落唔会散 每一啖都令人非常满足牛筋亦都非常弹牙对得住个价钱可惜嘅系呢度只系可以叫汽水如果有得叫杯冻柠茶 成件事一定会更加完美环境:🌟🌟🌟抵食度:🌟🌟🌟🌟味道:🌟🌟🌟🌟#foodporn#yum#weekendvibe#hkgirl#hkblogger#hkcafe#852foodie#foodporn#hongkongfoodporn#hkfoodblogger#foodagram#hkfood#weekendgetaway#香港小店#香港怀旧美食#云吞面关注组#佐敦揾食#麻甩
唔好睇呢一间面店外表睇落好似好普通
佢喺香港超过60年历史㗎hkfoodie喇