2022-03-14 335 浏览
九龙佐敦食肆临立🏘,一日试一间都有排先食得哂🥲。今日去佐敦做完嘢顺便食个early dinner 。我谂都唔驶谂就入咗丽莎餐厅✊️。因为之前有朋友介绍过佢嘅丽莎西多士好出色😋,啱哂我今日又要食得饱又想食下甜嘅心情🤭。丽莎餐牌真系好多港式食物选择😌,最终我哋拣咗个2人悠闲餐(有沙姜鸡半只,一个小菜,一个清炒时蔬,两碗例汤同两杯饮品)😳,经济之余又多种类😌。💎 沙姜鸡佢只鸡唔系肥𠮶种,就算连皮一齐咬落口都唔会有罪恶感,鸡肉嫩滑,沙姜味浓,连埋啲沙姜汁送饭一流。💎 椒盐猪扒拣呢个小菜因为想食香口嘢,佢嘅猪扒唔会鞋口,猪扒煎香后,再加椒丝,葱,蒜粒炒过再上碟,香口之余仲肉感满满。二人悠闲餐系包括清炒时蔬同例汤。💎 丽莎西多士重点来了,要搞清楚呢个叫丽莎西多士不是西多士,佢同平常西多士嘅分别系用咗酸味果酱同咖央做馅,煎好后淋上炼奶同朱古力酱,吃一口,甜之余又被酸果酱中和咗甜度,食完又唔会甜到漏。人均消费💰 : $100总结✍ : 小菜出色,份量不少,丽莎多士出色,价钱实惠

💎 沙姜鸡

💎 椒盐猪扒

二人悠闲餐系包括清炒时蔬同例汤。

💎 丽莎西多士

人均消费💰 : $100
总结✍ : 小菜出色,份量不少,丽莎多士出色,价钱实惠
2022-03-14
  • 丽莎西多士