2022-03-15
🤑 烤迷迭香春鸡半只配薯菜 $178🤑 蒜香白酒蓝青口意粉🤑 法式田螺酿酥皮盒 $88🤑 杂莓乳酪 $56🤑 招牌柠檬汽水 $40———————————————见到好多food blogger话呢间好食,我都bookmark左好耐,终于有机会试下。Cafe环境有少少日式装修风格,成间餐听好光猛,光线柔和,比人感觉好舒服,坐位阔落,环境安静,好啱同三五知己聚会。🌟 烤迷迭香春鸡半只配薯菜 $178 🌟烤春鸡虽然系半只,但其实都唔细只,一个人食晒会非常饱肚🤣 烤春鸡烤得十分香脆,仍然保留到内里肉汁juicy,煮得几出色,值得一试。🌟 蒜香白酒蓝青口意粉 🌟呢个配搭嘅意粉好夹,意粉炒到好干身,食落有少少蒜香味,少少白酒味,唔会太多太少,调香左意粉味。蓝青口数量都多,一啲都唔吝啬,唯独意粉唔算多,可能男士会唔够饱🙈 🌟 法式田螺酿酥皮盒 $88 🌟田螺酥超好食😋 每个小酥皮盒都酿左一只田螺加薯蓉,非常满足。酥皮盒好轻脆,薯蓉好滑,田螺大大只。呢个系必试嘅菜底👍🏻🌟 杂莓乳酪 $56 🌟去到cafe当然唔少得试佢地嘅饮品。想饮得健康啲,可以试乳酪,真材实料,冇糖水味,反而有好出嘅天然杂莓味,一试
🤑 蒜香白酒蓝青口意粉
🤑 法式田螺酿酥皮盒 $88
🤑 杂莓乳酪 $56
🤑 招牌柠檬汽水 $40
🌟 烤迷迭香春鸡半只配薯菜 $178 🌟
🌟 蒜香白酒蓝青口意粉 🌟
🌟 法式田螺酿酥皮盒 $88 🌟
🌟 杂莓乳酪 $56 🌟
去到cafe当然唔少得试佢地嘅饮品。想饮得健康啲,可以试乳酪,真材实料,冇糖水味,反而有好出嘅天然杂莓味,一试难忘。
🌟 招牌柠檬汽水 $40 🌟
柠檬汽水卖相十分吸晴,梦幻紫色,打卡一流,饮落系好香嘅柠檬汽水,味道中规中矩。
———————————————
评分🔖 (5⭐️为满分)
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
🕵🏻♀️ #youngcfood_cafe
📍The Frequency
📍尖沙咀山林道22号琼林阁地下A号舖
👣 港铁佐敦站 D 出口, 步行约4分钟
#hkfoodblogger #hkig #discoverhongkong #hkfoodie #instafollow #foodstagram #bestfoodhongkong #bestfoodfeed #foodphotography #foodporn #topcitybiteshk #openricehk #吃货 #支持小店 #香港美食 #hkcouple #hk #852 #hkiger #香港人 #香港 #相机食先 #hkfood #hkfoodstagram #佐敦 #佐敦cafe