2023-01-23
小店正正系柯士甸同佐敦交界,小店前身系间已经开30多年的糖水舖,依加交由两人接手继续经营。店内装修保留住旧式糖水舖既简单风格,位置唔算多,不过好岩朋友小聚。 ⦁XO酱炒萝卜糕 $36XO酱好多虾米微辣,仲有好多芽菜,食落好香口。 ⦁吉列炸香蕉 $32切块香蕉🍌一共六粒,外皮有层薄薄的吉列炸浆,入面就系啖啖香蕉果肉。加上系即叫即整,热辣辣,好惹味! ⦁豉油王炒面 $26尼个炒面份量好多,一样都系大量芽菜,但唯一同出面唔同,就系加左干既辣椒粉,可以调配大中小辣,比较平时既辣酱劲加香口。🌶️食辣必加干辣椒粉‼️ ⦁桃胶木瓜雪耳 $38尼款简直系我秋冬必点既甜品之一,木瓜鲜甜多汁仲大大粒,而桃胶雪耳够晒养颜! ⦁灰姑娘 $39听到灰姑娘,就关黑白色的事。就系芝麻糊mix炖蛋白,蛋白滑嫩香甜,而芝麻糊磨得粗幼适宜,食落又唔算好甜。✨建议热食! ⦁芝士捞面套餐 $59如果想再饱肚d,可以叫埋佢地果面餐。我就拣左芝士捞面,佢唔系印尼捞面加芝士,而系好似韩国果种芝士面带点辣。果餐仲配埋小食同饮品,烟熏鸭胸味香唔油,而杞子菊花茶甜度适中!
⦁XO酱炒萝卜糕 $36
XO酱好多虾米微辣,仲有好多芽菜,食落好香口。
⦁吉列炸香蕉 $32
⦁豉油王炒面 $26