2023-05-23
久违嘅越南菜🇻🇳发现自己呢排食得比较多cafe 同面包食越南菜最钟意就系捞檬!呢间有超多唔同𩠌拣▶️ 挪威烟三文鱼捞檬 ($58)鸡丝扎肉猪颈肉牛肉捞檬就听得多配挪威三文鱼真系第一次试,感觉好fusion😛抱着一个试伏嘅心态,估佢都唔会好多片,点知好有惊喜上面竟然足足有三大片烟三文鱼‼️感觉就系成包烟三文鱼揼落去烟三文鱼薄切,食落好腍唔韧,有三文鱼油香味,唔算好咸🐟捞埋呢个本身冇咩味嘅檬粉食一流檬粉幼身似粉丝,但相比更有质感同咬口,个人几钟意呢种面质👍🏻够烟靭,唔系有啲越南舖用嘅米粉另外有青瓜丝同红萝卜丝,应该用薯仔刨刨出嚟所以非常幼长,同檬粉差唔多,捞埋一齐都唔觉😂只系口感爽脆调味方面落咗啲炸蒜同紫洋葱皮,味道扁淡可以自己按份量落捞檬酱汁,呢度落得比较多红椒🌶️所以少少辛口而唔会太酸我自己唔系落咗好多,因为本身烟三文鱼已经够咸味,但系可能因为咁样成个面有啲干-虽然感觉唔太正宗,但系食物味道唔错唯一可能调味方便可以再做好少少,朋友叫咗个和牛牛丸+扎肉汤河,话汤底太咸太重鱼露味服务一般般啦,啲姐姐讲嘢好直接,不过又唔至于冇礼貌嘅~环境似茶餐厅加分为系佢CP值超高,冇谂过佢俾咁多烟三文鱼我,因为
食越南菜最钟意就系捞檬!呢间有超多唔同𩠌拣
▶️ 挪威烟三文鱼捞檬 ($58)
鸡丝扎肉猪颈肉牛肉捞檬就听得多
配挪威三文鱼真系第一次试,感觉好fusion😛
抱着一个试伏嘅心态,估佢都唔会好多片,点知好有惊喜
上面竟然足足有三大片烟三文鱼‼️感觉就系成包烟三文鱼揼落去
调味方面落咗啲炸蒜同紫洋葱皮,味道扁淡
虽然感觉唔太正宗,但系食物味道唔错
服务一般般啦,啲姐姐讲嘢好直接,不过又唔至于冇礼貌嘅~
环境似茶餐厅
加分为系佢CP值超高,冇谂过佢俾咁多烟三文鱼我,因为出面买一包起码$50🤯仲要食落唔伏,而且佢全部饭面份量都大(如果大食可以免费加粉!),又唔收加一,唔怪得知咁多人买外卖