2024-09-07 829 浏览
佐贺烧肉谷系一间专门做日式烧烤放题嘅店,最出名嘅系用日本九州佐贺县农场空运而来嘅「一头牛」佐贺和牛🐮,保证新鲜。今次我哋拣咗LV3澳洲和牛海鲜放题套餐(120分钟),可以食到饱嘅和牛同海鲜,实在太正了🥰!餐厅最近搞紧水果夏祭🥭,提供好多由水果烹调而成嘅特色菜式,真系非常吸引。一开始会先上头盘,有澳洲和牛上级牛胸腹肉、澳洲和牛特上牛肋肉、美国牛胸腹肉、牛肩里肌肉、厚切牛舌等🐮,每款牛肉都有唔同口感,尤其系澳洲和牛最为浓厚。头盘仲有海鲜拼盘🦐,包括原只鲍鱼、帆立贝、半壳青口、大海老、法国黄金螺等,真系好吸引!呢个海鲜放题套餐嘅重点之一,就系厚切嘅澳洲和牛特上牛肋肉,真系食完想再食!和牛香味浓郁,放入口轻轻一咬,啲肉汁就流出嚟,超级好味🤤。海鲜方面选择亦相当丰富,有鲍鱼、生蚝、大海老、鱿鱼🦑等,应有尽有。而家仲有水果夏祭,特色食物包括杂果酱封门柳壶渍、杂果酱梅花壶渍等,味道清新可口😋。食Level 3以上仲可以order 一件猫山王榴梿刈包,果肉香气十足,口感绵密,真系好满足😍!