2022-10-03
大学时间唔中都有去Bar 饮嘢,今日约咗位大学朋友聚旧,佢介绍我嚟到呢个久违既地方。呢度有包场及包房服务,仲可唱k及烧烤,啱晒开party。点咗d 野食同饮品一齐慢慢倾吓计,听吓歌,仲可以去出边掟飞镖。我哋今晚冇饮酒,叫咗啲冇酒精饮品。估唔到呢间bar嘅食物好ok,绝对可做食店。黑椒牛扒肉质唔嚡,7成熟。我哋配腐乳汁,都几特别。本身牛扒好够味,黑椒味几香,个人觉得好味。蒜蓉牛油烧蚝一碟4只,蒜蓉牛油好香,外观非常吸引,连同蚝一齐食,香口美味,$68 有四只,性价比几高,不过有只蚝就细左d。烧虎虾配泰式酱d虾好大只,烧得好正,闻已经好惹味,虾壳上边有少少椒盐,好香口,肉质爽口弹牙,唔点酱都好美味,价钱都合理。烧冬菇舖满蒜蓉,有6只冬菇,烧得唔会干,性价比来讲系最抵食。炸鱼薯条好大份,炸鱼3大件,薯条份量都好多,不过最惊喜系完全冇油,张纸都系完全冇油嘅,食落去又有香味,个人最喜欢嘅就系呢一度。炸鱼粉浆好薄,鱼肉好厚身,啲鱼肉系好Juicy,一啲都唔干。蕃茄肉酱意粉肉酱比较少,炒意粉比较干身,但都简单好味,份量都系一人份量,我哋2个share 啱啱好。我地2个都冇饮酒好耐,叫咗冇酒精饮品。一
黑椒牛扒
蒜蓉牛油烧蚝
烧虎虾配泰式酱
烧冬菇
舖满蒜蓉,有6只冬菇,烧得唔会干,性价比来讲系最抵食。
炸鱼薯条
蕃茄肉酱意粉
我地2个都冇饮酒好耐,叫咗冇酒精饮品。一个fruit punch, 一个Homemade Lemonade, fruit punch 调味酸甜刚好,几好饮。Lemonade 就正正常常,少少酸略嫌唔够汽。 慢慢响度食吓嘢,坐下饮吓嘢都几舒服。