2025-02-15
今日其实已经食咗个brunch,不过约咗人喺附近,但系又太早,忽然见到呢间望落都几okay嘅餐厅,于是决定入嚟hea吓,打发一下时间,顺便揾个厕厕。入到餐厅已经差唔多两点,入面冇乜客人,有一张枱坐咗六个人,最入面有一张坐咗一个。坐低咗,餐厅职员俾咗一张Menu我,望去啲嘢食都好似几吸引。初初以为系纯日式,睇真啲原来系fusion嚟嘅,我最初见到「汉堡」两个字,就觉得应该系啲我唔会食嘅嘢,望清楚系鸡肉整嘅,于是叫咗嚟试吓。头盘我拣咗鲜虾明太子沙律,同埋炸忌廉蟹肉饼,跟餐有杯冷泡伯爵茶,或者热红茶。其实仲可以加钱饮其他嘢,我见个餐已经成$80,所以冇再加钱叫其他饮品,最后我就要咗热红茶。个餐嚟到,卖相真系都几唔错,有杯细细奶白色嘅嘢,我估系忌廉汤,谂紧我应该好似饮面豉汤咁样成杯饮,定系用𠮶只匙羹,但系咁大只羹点样摆落呢只咁细嘅杯呢?🤔最后我选择咗成杯饮。🤣跟住食头盘,我钟意佢哋嘅明太子沙律,入边啲明太子切到四四方方,好爽口,唔会好咸。啲𧎚好新鲜,但系切得好细粒。😅个炸蟹肉饼口感同味道都几好,不过入边见唔到蟹肉,但系有蟹味嘅,外边嘅炸粉唔会好厚好韧。块鸡肉汉堡先系今餐嘅亮点,肉质、口感同啲流
和风咖哩 流心芝士鸡肉汉堡(午餐主食)
跟住食头盘,我钟意佢哋嘅明太子沙律,入边啲明太子切到四四方方,好爽口,唔会好咸。啲𧎚好新鲜,但系切得好细粒。😅个炸蟹肉饼口感同味道都几好,不过入边见唔到蟹肉,但系有蟹味嘅,外边嘅炸粉唔会好厚好韧。块鸡肉汉堡先系今餐嘅亮点,肉质、口感同啲流心芝士都好正。
餐厅装修简单,感觉cozy,不过冇乜吸声物料,如果有一枱人大声少少讲嘢,就成间餐厅都听到。😅洗手间喺餐厅最入嘅位置,隔离好似有个储物嘅地方,呢度望落去感觉差咗啲啲。
最初以为要收加一,原来系唔收嘅!😅餐厅入面手机接收一般,不过餐厅有WiFi。值得一提:佢哋系唔收八达通嘅。
整体嚟讲,食物质素好,地方同服务okay 啦,如果你觉得$80一个午餐唔算好贵嘅,呢度都可以喺一个选择。