2020-11-05
【极之出色中菜🐔中环苏豪区型格fusion酒吧😋】去到苏豪区咁多西式选择,真系挣扎咗好耐要唔要试下依间怀旧风既fusion酒吧😟但之后见到佢地既是日特色甜品做紧开心果,即刻要去试!!店舖装修简约,有啲霓虹灯字,坐近门口有块好令既胶帘,系佢地既自家既设计🤩餐具都用咗大量怀旧既公鸡碗🐔餐牌选择唔算多,有好多手工啤,不过饮品同甜品就用唔到eatigo既折扣💸—《 #脆炸蟹肉饭波配浙醋泡沫》$88 ⭐⭐⭐⭐蟹肉饭波同一般食到既蟹肉球差唔多,蟹肉量都够足👌🏻特别既地方系个酱,第一次试用中式既酱去点炸蟹球,浙江醋同饭波惊喜地衬🙀而且无平时点沙律酱既罪恶感,仲有些许长葱点缀,好睇又好食👅—《 #24小时慢煮伊比利亚叉烧,酒香狮头鹅肝配温泉蛋,香喷喷猪油捞饭》$188 ⭐⭐⭐⭐⭐依个猪油捞饭真系不得之了💯中式饭做到咁出神入化,犹如食神形容既黯然销魂饭,一上枱猪油既香味已经令人食指大动💦叉烧肥瘦岩岩好,个饭混合猪油同玫瑰露既香味,淡淡都系享受😆😆份量老实讲真系唔多,但质量取胜,食到咁既质素真系好兴奋😇—《 #开心果露 》$68 ⭐⭐⭐⭐⭐对于我一个开心果忠实fans,依个甜品非常令人满意🤪事关香港有好多
《 #脆炸蟹肉饭波配浙醋泡沫》$88 ⭐⭐⭐⭐
《 #开心果露 》$68 ⭐⭐⭐⭐⭐
对于我一个开心果忠实fans,依个甜品非常令人满意🤪事关香港有好多自称开心果既甜品都令人好失望🙄但依个开心果露系非常足料,充满果仁香味,比起好耐之前系羲和雅苑试既个个开心果糊🤯依个真系嬴十条街,仲要系黄店,真系要大力惩罚😌