2022-07-07 96 浏览
中环港式Fusion酒吧餐厅 呢间何兰正真系好L 正😋之前一直听过佢地嘅大名,依家佢地新舖重开喇,今日终于黎试到有几正👍新店空间很大,环境好chill ,有几个「鬼佬凉茶」霓虹灯嘅打卡位,好有特色,岩哂影相😍首先介绍下两个前菜,真系超好食👍·凉拌水煮本地鲜鱿配迷你水牛芝士柚子肉加上老油条脆粒,辣辣地嘅汁配埋鱿鱼加水牛芝士,呢几样嘢摆埋一齐完全冇谂过咁夹😍好开胃·火炙大西洋天使红虾配荷兰超甜迷你小蕃茄天使红虾爽口弹牙,配埋西瓜同蕃茄,酸酸甜甜,好清新嘅配搭😍主菜就叫左个「先炆后煎澳洲和牛脸颊配浓香沙嗲汁,樱花虾炒苦瓜片及煎肠粉」佢地每道菜式名都好长🤣连谂菜式名都好有创意💯😊 牛脸颊肉炆得非常稔同入味,肠粉捞埋沙嗲汁,一个字!正!食完主菜就到甜品,西班牙油炸鬼配雪糕,岩岩新鲜炸好嘅油条沾埋海盐焦糖酱加埋雪糕,真系食到停唔到口🥰🥰🥰我绝对会为咗呢个甜品再嚟🤣饮品方面,叫左一个手工啤酒🍻个名叫「是L但」😂同埋咸梅西瓜沙冰,呢个沙冰唔系死甜,唔系药水味,第一啖饮落去好Fresh 🍉❤️❤️系夏天冰凉嘅感觉!呢到无论环境定菜式真系好有特色,好啱约埋朋友过嚟饮酒倾偈食吓嘢😍
中环港式Fusion酒吧餐厅
呢间何兰正真系好L 正😋

首先介绍下两个前菜,真系超好食👍

·凉拌水煮本地鲜鱿配迷你水牛芝士

·火炙大西洋天使红虾配荷兰超甜迷你小蕃茄
天使红虾爽口弹牙,配埋西瓜同蕃茄,酸酸甜甜,好清新嘅配搭😍

食完主菜就到甜品,西班牙油炸鬼配雪糕,

• 咸梅西瓜沙冰
  • Churros