2019-09-19
呢间本地餐厅,已经听过好多次,包括「鬼佬凉茶」嘅霓虹灯,绝对系打卡热点,估唔到嘢食方面都有超高水准!😱法国走地猪五花肉半肥瘦叉烧,系我食过最好食嘅叉烧,用咗法国嘅猪肉,咬落去非常软腍,仲好juicy,充满着港式叉烧嘅甜味,又带啲西式嘅感觉,完美中西合璧嘅配搭😍香煎深海鲈鱼配玉子豆腐,条鱼好滑!咬落去接近入口即溶,系我食过最好食嘅煎鱼,我真系估唔到呢间餐厅带比我咁大嘅惊喜!玉子豆腐都好软熟,同条深海鲈鱼,互相配合,好和味🤣饮品方面都好出色,主打招牌本地手工啤,我哋叫咗杯叫做「山竹」,同埋一杯「红豆冰」嘅酒,甜甜地加埋大量浓郁嘅红豆,好正😛最后我哋仲叫咗个甜品,西班牙油炸鬼,外脆内软,加埋雪糕,一冷一热,非常有口感!😳呢间餐厅,我系非常推介大家去,一来可以食到中西合璧嘅菜式,二来仲可以饮到本地嘅手工啤,有唔同味架,包有你心水,环境方面都坐得好舒服,啱晒三五知己倾吓计饮吓嘢,尽享一个舒适嘅夜晚~💓