2020-07-06
喺太子地区车仔面差唔多到到都有得食, 但要揾间除食之外意念一样的车仔面就唔系度度都有。 今次就去咗 太子界限街桥底的 何车车仔面 , 一睇出面 餐牌左上角的装置 , 你就会食得安心 。 老实讲餐厅唔大, 十个人都坐唔到 , 但整体环境干净卫生。最喜欢是这里已经有一个个车仔面餐, 免却有选择困难症的我再去慢慢拣𩠌。大何车有晒10款配料:鱿鱼、 猪红 、猪皮、猪大肠、 鱼蛋 、鸡翼尖、 鸡翼 , 由于是日冇牛筋就以肠仔代替 ,最推荐 鱼蛋, 自家制咖哩汁 微辣而惹味, 猪大肠洗得干净白雪雪冇压味,鸡翼 同鸡翼尖 皮滑肉嫩, 卤得入味, 这个非常赞!小食每款10蚊起, 当然要叫多两款 , 有是日推介嘅脆炸猪大肠与及脆炸腐皮角,即叫即炸, 腐皮角 弹牙,而且件数多, 脆口又惹味。另外最贴心嘅系呢度可以拣菜底, 可以拣羽衣甘蓝菜心韭菜生菜等等做base, 我就拣咗关东煮配何妈水饺及飞天牛腩。萝卜 鲜甜无渣, 另外有齐冬菇金菇等等, 呢个关东煮个汤唔会太咸, 反而仲食到菇类的鲜甜味。 河马水饺其实系韭菜水饺, 韭菜鲜甜猪肉甜美,好食。牛腩分开上,唔怕影响汤底,做法贴心,飞天牛腩入味又 啖啖肉,系大
另外最贴心嘅系呢度可以拣菜底, 可以拣羽衣甘蓝菜心韭菜生菜等等做base, 我就拣咗关东煮配何妈水饺及飞天牛腩。萝卜 鲜甜无渣, 另外有齐冬菇金菇等等, 呢个关东煮个汤唔会太咸, 反而仲食到菇类的鲜甜味。 河马水饺其实系韭菜水饺, 韭菜鲜甜猪肉甜美,好食。牛腩分开上,唔怕影响汤底,做法贴心,飞天牛腩入味又 啖啖肉,系大胃人士必点之选。
最后仲叫咗个虾子捞粗面, 虾子分量比得超多, 自己再搭不同的小食,超抵食。
小店可能人手不足,暂时未能供应茶类饮品,但是仍然可以叫可乐乌龙茶等等, 期待将来可以供应更多不同款式的饭类。