2023-06-01 383 浏览
公众假期同朋友揾个地方晚饭聚下,打边炉就最好不过,可以慢慢食,一路渌下野食又一路倾下计。系OpenRice 见到哩间canton pot 评价几好,地方环境又唔错就试下先地方都几近地铁站出口,楼下条街唔觉有店舖亦唔多人流,唔系网上见到一定唔会系度揾野食,上到去个环境真系好舒服,店员仲安排咗房间比我哋坐,房入面有电视同隔音几好,成件事即刻变左好高级帮我哋嘅staff - Winnie 非常有善,热心推介汤底同食物/酒水,仲有哩度混酱嘅配料有成10几款 好有heart,最后我哋叫左个双并 花胶+西川麻辣,一黎到已经闻到好香,Winnie 建议我地饮左汤食咗花胶先,之后再加汤渌野食。食物质素好好,牛 新鲜又切得好、所有嘅丸都系手打、饺啲味特别而且皮薄多料、连响铃卷都系自制 食得出少咗阵油溢味,好食Staff 介绍左只西班牙sparkling wine ,易入口但又唔会好甜,啱啱好。仲有佢哩度加汤系有分番不同汤底的,refill完都唔怕愈食愈无味同埋愈食愈咸最后埋单都只系$500/位,以服务质素/食物同环境嚟讲系非常抵食,一定会再帮衬

2023-05-26
  • 响铃卷