2017-01-28
是日过嚟探够朋友,选址呢一间新开嘅cafe , 朋友话呢幢商场大翻身,多咗好多食物款式,其中一间吸引佢嘅就系呢间装修特别又有公主感觉嘅餐厅。接近黄昏嘅时间,我地点左杯花茶,个花茶够两份分,花味清香无限加水,我自己喜欢洛神花个种带点酸酸甜甜嘅感觉,呢杯洛神花茶十分之适合。仲要配上咁靓嘅茶杯令人赏心悦目点左个猪排骨配芝士,芝士嘅份量多到震撼,韩式风格,芝士有拉丝效果,好味,猪排骨份量够多,肉亦都很松化,食完已经饱左一半。其实已经半饱状态先记起自己叫咗个三文治,等左一阵,我终于明白点解呢个三文治要等咁耐。到底呢一个系咪一个三文治?用上厚切面包,分量丰富直情系一座山,我叫嘅系鸡扒烟猪肉三文治,𩠌菜份量多到估佢唔到,鸡扒同烟猪肉都热辣辣,配上秘制酱汁,仲有伴碟嘅辣酱都好好味。上层仲有美味嘅疏乎厘里面仲有流心嘅蛋黄,配上面包食好正!多士焗过后十分之松脆,我自己觉得佢系咸吐司,比形容佢做三文治更为适合。插支蜡烛可以当蛋糕咁吹!佢嘅形态十分之特别,但系味道都同样出色。令我惊喜嘅系配有足料嘅蔬菜。十分均衡。还有值得一提嘅系呢度嘅价格合理,食到咁饱埋单都系二百零蚊,座位舒适而且感觉真系好公主!
其实已经半饱状态先记起自己叫咗个三文治,等左一阵,我终于明白点解呢个三文治要等咁耐。 到底呢一个系咪一个三文治?用上厚切面包,分量丰富直情系一座山,我叫嘅系鸡扒烟猪肉三文治,𩠌菜份量多到估佢唔到,鸡扒同烟猪肉都热辣辣,配上秘制酱汁,仲有伴碟嘅辣酱都好好味。上层仲有美味嘅疏乎厘里面仲有流心嘅蛋黄,配上面包食好正! 多士焗过后十分之松脆,我自己觉得佢系咸吐司,比形容佢做三文治更为适合。插支蜡烛可以当蛋糕咁吹! 佢嘅形态十分之特别,但系味道都同样出色。令我惊喜嘅系配有足料嘅蔬菜。十分均衡。还有值得一提嘅系呢度嘅价格合理,食到咁饱埋单都系二百零蚊,座位舒适而且感觉真系好公主!