2021-10-25
最近又返番嚟红磡返工,又可以再次喺呢头觅食。中午时份,我同同事行咗去必嘉街𠮶边,竟然俾我发现「你妳」嚟咗红磡开分店📍。小店主打外卖生意🥡,即使系咁,但佢装修一啲都唔马虎,门口更有大大个随意门打卡位!肉松芋泥吐司($42),呢种芋泥吐司系近嚟大热嘅新派台菜🍞,未食过之前会担心格格不入,但食完后就会爱上。吐司面包涂上牛油后拎去烘烤变得香脆;而中间夹住嘅芋泥超厚身,口感绵密,配合埋肉松一齐食,一咸一甜,味道富有层次,食落好得意🤤。自选铁路便当($55),🍱便当可选饭或面,干拌面嘅面条感觉有啲似上海面,口感偏淋,但捞埋肉燥食都OK。干拌面配以主食同小吃,夹夹埋埋其实超丰富呢。主食我要咗三层五花焢肉🐷,猪腩肉经微微熏香,几惹味;而小吃就拣咗台式士林香肠同台南迷你虾卷,两样都系台湾地道小食,唔系度度有。另外,糖心蛋亦整得好出色🥚。A套餐:一口盐酥鸡拼花枝丸(+$20),呢款套餐好吸引,无论鸡定花枝丸我都好钟意食🦑,而家一个价钱可以食晒两样,正啊!不过我认为炸物偏干身,可改善。B套餐:甜不辣拼地瓜薯条(+$20),两款小食造型好相似,同样系条状🍟。如果追求甜不辣烟韧嘅口感,同店员讲三分脆即可,否则会
B套餐:甜不辣拼地瓜薯条(+$20),两款小食造型好相似,同样系条状🍟。如果追求甜不辣烟韧嘅口感,同店员讲三分脆即可,否则会似饼干条。
总括嚟讲,红磡街坊有福喇,以后想喺附近食台菜又有多个选择,妳你一定帮到你👧🏻。最后,女店员态度友善,抵赞。