2021-05-24
元朗新开cafe!🥰朋友不断介绍所以去试吓啦!😉白色的感觉令人好放松~如果坐左边👈🏼好似系自己个小世界~朋友强烈推介要食慢煮牛肩胛肉三文治配粗薯条,仲有日式海胆意大利面~🤣Flat white就正常~我觉得唔够滑~呢个三文治份量好大呀!配上我钟意嘅粗薯条🍟正!有冇人觉得粗薯条食落去够口感🤣旁边嘅沙律都好fresh~平时唔钟意食小蕃茄嘅我都食哂😆你睇吓你睇吓!入面嘅牛肉好多啊😝仲好厚肉~食落去好多汁~除咗厚嘅果块牛肉比较难咬之外🤭另一个令我惊艳嘅就系呢个海胆意粉~🥰因为我个人冇话特别钟意食海胆~但系一上菜就劲香海胆味~仲有好鲜甜的三文鱼籽😍一咬就爆汁意粉个硬度啱啱好~个汁有好香海胆味但唔会太漏,比较清爽☺️真系一啖接着一啖😋我迟吓有一篇都系食海胆意粉,到时大家再留意吓~点解讲话你想食都食唔到嘅海胆意粉呢~🤣老板话而家因为疫情,所以海胆未必可以稳定咁由日本运到香港,个价格仲好飘忽~咁啱前一日就啱啱海胆到咗!好lucky呀,我地食到落足重本嘅海胆意粉😍唔使几分钟已经K.O.晒🤣份量来讲都相当足够,男朋友亦食到饱饱!我都极力推荐呢个日式海胆意大利粉🌟食物质素极高~服务都非常好😍叹番杯咖啡☕️嘅时候
朋友不断介绍所以去试吓啦!😉
白色的感觉令人好放松~
如果坐左边👈🏼好似系自己个小世界~
Flat white
Flat white就正常~我觉得唔够滑~
慢煮牛肩胛肉三文治配粗薯条
呢个三文治份量好大呀!
配上我钟意嘅粗薯条🍟正!
有冇人觉得粗薯条食落去够口感🤣
旁边嘅沙律都好fresh~平时唔钟意食小蕃茄嘅我都食哂😆
你睇吓你睇吓!
入面嘅牛肉好多啊😝
仲好厚肉~
食落去好多汁~除咗厚嘅果块牛肉比较难咬之外🤭
日式海胆意大利面
另一个令我惊艳嘅就系呢个海胆意粉~🥰
因为我个人冇话特别钟意食海胆~
但系一上菜就劲香海胆味~
仲有好鲜甜的三文鱼籽😍一咬就爆汁
日式海胆意大利面
我迟吓有一篇都系食海胆意粉,到时大家再留意吓~
点解讲话你想食都食唔到嘅海胆意粉呢~🤣
好lucky呀,我地食到落足重本嘅海胆意粉😍
唔使几分钟已经K.O.晒🤣
份量来讲都相当足够,男朋友亦食到饱饱!
我都极力推荐呢个日式海胆意大利粉🌟
食物质素极高~服务都非常好😍
Flat white & iced americano
叹番杯咖啡☕️嘅时候,记得download Gafe app呀~可以直接喺app度储咖啡印花,就唔使惊印花卡唔见啦。
可以search下附近有咩咖啡店系join左Gafe 😆