2023-03-23
今日同朋友去试呢间pancake,朋友点左芝士奶盖,我点左抹茶味,大概要等30分钟制作。芝士奶盖非常重味,死咸死咸既,奶盖味道仲不如一间普通茶饮店,配上蛋味浓重既pancake,只可以话我唔识欣赏😂上面有芝士粟米脆片,不过已经软晒,令人完全唔想食。唯一味道较好既系迷你云呢拿雪糕球,算系正正常常,无乜冰粒,就系非常快融,要第一时间食左个雪糕。抹茶味pancake上面有一层抹茶粉,聊胜于无啦。仲有4粒蕨饼同埋少量蜜红豆,配一细个抹茶味雪糕球,味道比较奇怪。pancake都系原味,好重既蛋味,原本应该有抹茶酱倒上去,结果个杯抹茶酱居然凝结左,唔讲我都唔get佢系酱,仲以为点解有d 慕斯放系呢个酱料杯入面。我用叉撩左少少黎食,结果居然变坏左,一股酸馊味,即刻胃口都无晒,叫左店员黎问,先知呢杯野应该系抹茶酱......最后换左一杯,都唔想倒落去啦,就咁食左个pancake。得卖相好睇,又贵又唔系好食,食物仲要变坏左,实在系无下次😓
得卖相好睇,又贵又唔系好食,食物仲要变坏左,实在系无下次😓