2018-11-17
黎到太子揾食, 锁定咗呢间好妈妈, 去到门口见到成堆人, 原来系排紧隔离舖既金凤 开正系间金凤间隔, 你再好食, 真系好难吸人流😓入到舖头, 内部系有心机装修过, 最钟意佢枱面上既字语, 可以讲番食物心底话, 爱黎影相呃LIKE一流👍👍 位同位之间都有足够距离, 内部算系得得舒服, 但唔明点解电视系播新闻台, 唔系应该煲剧送饭架咩?🙄先讲同学唔突出既科目: 芋香珍珠、炸鸡扒及卤水拼盘 芋香珍珠未似街边舖咁甜到濑屎, 珍珠咬口还好; 鸡扒🐔未有豪大大咁大块, 炸得唔会太干, 保持到肉汁, 唔驶点盐都够味; 卤水盘豆腐唔够味, 大肠同鸡翼都太淋, 但个牛肉🐂又非常出色, 筋肉分明, 入味又保持到个质地唔太淋, 咬落去都仲FEEL到牛肉一丝丝 个牛肉应该放番系牛肉面度, 唔系拼盘啰, 就好似将爱恩斯坦或者高锟先生放左系文科一样, 有啲浪费😒讲番拿A科目: 菜脯蛋批萨同台湾炒米粉 PIZZA🍕🍕卖相正, 上枱用左木板塾, 加埋把PIZZA圆刀仔点缀, 成件事升呢左一格 圆刀仔碌过PIZZA🍕🍕面, 菜脯香冲出黎, 竟然唔系讨厌既咸香, 而系同蛋味混合一齐, 似西班牙奄列既蛋同洋蒽个份香味直冲脑
讲番拿A科目: 菜脯蛋批萨同台湾炒米粉 PIZZA🍕🍕卖相正, 上枱用左木板塾, 加埋把PIZZA圆刀仔点缀, 成件事升呢左一格 圆刀仔碌过PIZZA🍕🍕面, 菜脯香冲出黎, 竟然唔系讨厌既咸香, 而系同蛋味混合一齐, 似西班牙奄列既蛋同洋蒽个份香味直冲脑门💃💃, 估唔到中式食物都可以有呢个效果 切开中间细睇, 重身既菜脯平均分布, 无沉系底, 唔知店家系点煎出黎, 做到呢个效果 其实本人细细个就唔太食菜脯, 听到个PIZZA名亦都有所退避, 但见咁多人介绍, 试完真系好似出奇蛋咁开出三个愿望来 (奄列、菜脯、PIZZA)😎
新竹米粉, 我细细个就听过呢个名架喇, 威呢? 🤣🤣但今日见识到佢有几劲, 炒米上枱, 都唔会靓仔得去边, 但啲米粉系充实既白色, 一啲透明都无, 条条分明, 唔会黏起一旧, 咬落去, 唔系夸, 真系会弹牙, 其实配料都系简单既菜同肉, 但个底靓, 炒出黎就非常出色😁😁
总体黎讲, 呢个好妈妈都真系唔错, 有一两样嘢我觉得系值得特登去太子食, 奈何你既同学成绩太屈机, 你仲要坐佢隔离枱, 所有嘢都失晒色😣😣