2024-07-06 1146 浏览
呢排 #香港天气 热到一个点🥵 好多时都宁愿食得简简单单医饱个肚就算😅 不过简单唔代表求其㗎… 呢日衬得闲,我哋就嚟到位于 #太子 嘅「面留香」,叹个 #下午茶 先出发😉下午茶时段,小小嘅餐厅已经坐满人👀 而大部份食客面前都会有碗 #鱼片头、或者 #鱼旦 做胆,当然 #小秘书 都唔执输啦!不过呢次转吓口味,我叫咗个 #鱼片面 配 #热奶茶 ☕️ 热辣辣奶白色嘅汤底充满鱼香,但就似乎咸咗少少😅 不过配埋啲 #生面 🍜 一齐入口,又另一番风味🤤 第一次唔食 #鱼片头 转为食 #鱼片 嘅我,唔系觉得块鱼片唔好食,而系少咗𠮶种丰富口感😅 好在有杯热奶茶垫底,成个餐$40算系咁啦😉除咗堂食,其实佢哋仲有好多鲜制嘅食物可以比客人外卖… 原条嘅 #炸鱼片 同 #炸鱼片头 都系佢哋嘅驰名之作🤤 可惜之后我有嘢要做,唔想拎到一抽二掕🛍️咁… 唯有下次再嚟帮衬啦😉📍 面留香 (太子)花园街219号地舖

📍 面留香 (太子)花园街219号地舖
2024-07-05