2018-07-04 147 浏览
呢排天气好返啲,就约左朋友去玩stand up paddle,一返上岸就俾岸边呢间大大间既泰国野吸引住~室外有有太阳伞既露天茶座,可以边望海望食野,几好view,有渡假既感觉餐牌设计好清晰,图文并荗上菜速度快,落单后十分钟内已经新鲜热辣上枱。泰式炒金边粉 即叫即炒,配料丰富,如图所见蛋、芽菜同豆腐都好多,大虾碌都有六七只。但油腻左啲,口感偏向湿润,唔够获气。青咖喱鸡 用既系鸡脾肉,唔系鸡件,无骨易食,肉质嫩滑。味道适中,有椰香,可以再辣啲。烤薄饼 有咖哩当然要配薄饼。薄饼口感酥化,牛油味香浓。炸软壳蟹柚子沙律 正当我地好奇梗沙律点解反而最后上既时候,谜底终于解开原来软壳蟹系即炸,外壳金黄香脆,内里肉质软嫩。柚子沙律酸甜多汁,味道带微酸而不涩,食落好清新,腰果多而大粒口感丰富虽然价钱比正常泰国野贵,但份量大、质素高,员工态度亦好好,会主动关心菜式岩唔岩客人口味,下次再黎西贡定必再试。

餐牌设计好清晰,图文并荗
上菜速度快,落单后十分钟内已经新鲜热辣上枱。
泰式炒金边粉
泰式炒金边粉
油腻左啲,口感偏向湿润,唔够获气。
青咖喱鸡
青咖喱鸡
烤薄饼
烤薄饼
有咖哩当然要配薄饼。薄饼口感酥化,牛油味香浓。
炸软壳蟹柚子沙律
正当我地好奇梗沙律点解反而最后上既时候,谜底终于解开

原来软壳蟹系即炸,外壳金黄香脆,内里肉质软嫩

2018-06-30