2024-05-10
呢间Starbucks我特别钟意,因为里面地方大,同埋好容易有位坐。格调俾人一种悠闲、放松嘅感觉;梳化都坐得几舒适。因为有啲肚饿,我叫咗一份食物同埋一杯饮品。食物叫咗Creamy tuna pasta ;饮品叫咗Venti caramel cream Frappuccino。忌廉吞拿鱼意粉我第一次试,上面烘到好香脆,咬落好脆口;底下的吞拿鱼意粉都creamy,但唔觉腻。呢份pasta好有层次感。其实我本来以为里面会系通心粉Macaroni或者螺丝粉,原来系贝壳意粉 (Cavatelli)嚟㗎㖞。相对嚟讲会比较腍,但系都好味嘅。焦糖忌廉星冰乐唔冇咖啡成份,冇咖啡因,但绝对唔会太甜。好饮呀,似焦糖味嘅奶昔果种味。食完嘢之后慢慢叹埋杯嘢饮先走,咁又过咗一个写意同有口福嘅下午茶啦~