2018-11-13 81 浏览
成日听朋友话去养心殿打边炉,今日终于有时间去食好野,一入门口中国风嘅装修格局颇精致,我地坐近窗口旁,可以见到荃湾嘅景色,装修同环境都咁靓,食得开心啲汤底有六款选择,拣左人人大赞嘅美人锅,侍应好快就捧上一大个锅,打开个锅见到入边有好大只乌鸡,杞子,南枣,金华火腿,仲有女性恩物-桃胶, 所有材料果然好滋隂补肾,最啱女士养颜太肚饿嘅缘故,叫咗个卤牛肚小食,卤得好入味,肉质烟韧,放入汤度滚下更好味樱桃鲜滑鸭片,打边炉好少有鸭片,今次都系第一次食,一咬入口好重鸭味,但唔骚,不错的选择黑毛猪梅花肉,肉质鲜甜,唔会太油腻,非常鲜嫩黑松露虾丸,咬落口好香黑松露味,虾丸新鲜,淡淡的虾味墨鱼丸,新鲜弹牙,淡淡墨鱼味个汤底咁正梗系要叫莴荀,浅绿色嘅莴笋非常新鲜,食落爽口,滚耐D索埋啲汤味,好正呢度嘅响铃特别好味,除咗炸得松化,仲好香豆味,食完一件接一件,停唔到口鲜甜三蔬,有秋葵,粟米,山药,全部都好新鲜,食得健康,蔬菜以外嘅好选择寛粉条,最后先渌,因为啲粉会索左汤嘅精华,加上口感烟烟韧韧,好食到不得了

黑毛猪梅花肉,肉质鲜甜,唔会太油腻,非常鲜嫩

黑松露虾丸,咬落口好香黑松露味,虾丸新鲜,淡淡的虾味
墨鱼丸,新鲜弹牙,淡淡墨鱼味