2022-05-09 15 浏览
小编虽然平时好少饮下午茶,但人总是不能抗拒漂亮的事物✨,特别系系繁忙嘅生活之中,都想过返个放松,惬意嘅下午. Dk cuppa tea 系 Dkaromatherapy 本地香薰品牌其下嘅主题下午茶室🫖提供一系列嘅下午茶,咖啡,轻食等..☕️🦄🌈[’幸福之约‘ 下午茶]($298/位, 两位起) 成个都系tiffany blue 为主色调嘅下午茶点,非常吸睛😍系下午茶set 上来之前,店员会先奉上‘Soothing Love’有机朱古力薰衣草茶. 而驻场嘅香薰师亦会同大家玩个小游戏🃏抽一张香薰五行卡,每一款都系代表一款日本DTW花药香薰油嘅属性😲大开眼界..刺身薯蓉及田螺薯蓉] 先由咸点说起,呢个可谓非常高质👏🏻 大大甩而带下微微火炙味非常出色. 而田螺口感亦非常弹牙👍🏻之后就系迷你 水牛芝士蕃茄沙律 跟 Salami芝士挞,过一过口瘾,都唔错..🍨之后就系最igable嘅‘天使之雾👼’ 雪糕隐藏系棉花糖之下. 而之后店员会倒下Rum酒落去,点一点火🔥棉花糖瞬间溶化,同时,亦溶化了我的心🥰(讲笑)最后倒入expresso☕️, 即刻变成Affogato😍.其余嘅甜点造型都相当可爱,包括彩虹

[火炙带子刺身薯蓉及田螺薯蓉] 先由咸点说起,呢个可谓非常高质👏🏻 大大甩而带下微微火炙味非常出色. 而田螺口感亦非常弹牙👍🏻

其余嘅甜点造型都相当可爱,包括彩虹🌈形状嘅马卡龙,七彩冬甩🍩等, 而scone 系用上玫瑰🌹果酱,唔会太甜腻.

不妨可以约埋朋友过来过返个写意下午☕️😌