2022-07-28 51 浏览
观塘不但人多车多,连café 也很多,而且环境同食物的质素也很高,上次跟朋友试过Boon就觉得几好,而原来Boon有一间姊妹café -Honbu 本 系开源道,周末去完骆驼漆,咁就近近地去Honbu 食个靓lunch啦~ Honbu 环境宽敞, 空间感十分充足, 仲有户外座位, 阳光明媚, 心情不期然就up up up, 愉快的心情就自然食多D😂,我地都叫咗几多嘢, 而且每碟原来份量都好多, 性价比高 👍🏻🔸南乳鸡翼 鸡翼香脆, 南乳味既咸香恰到好处, 唔会太多变得太咸 🔸明太子酱薯条 平时黑松露酱, 沙律酱配薯条就食得多, 明太子酱真系第一次见, 觉得几得意所以点黎试吓, 又OK㖞, 都几match, 明太子咸鲜, 有少少辣味, 配薯条令我食过不停 🔸大头虾干烧忌廉酱意大利面 一黎到就被浓烈的鲜虾味所吸引,因为用干烧既煮法, 所以个忌廉酱比较干身, 而且加入咗少少酸辣既蕃茄, 个酱汁唔会好漏,虾肉新鲜弹牙,意粉亦煮得刚刚好, 配上鲜味酱汁, 好开胃 🔸猪颈肉沙嗲黑麦包 一到枱吓咗一跳, 估唔到系成座山咁大份, 非常足料, 猪颈肉配沙嗲已经系绝配, 沙嗲香浓, 有淡淡既花生香味,

🔸南乳鸡翼
鸡翼香脆, 南乳味既咸香恰到好处, 唔会太多变得太咸

🔸明太子酱薯条

🔸大头虾干烧忌廉酱意大利面

🔸猪颈肉沙嗲黑麦包
一到枱吓咗一跳, 估唔到系成座山咁大份, 非常足料, 猪颈肉配沙嗲已经系绝配, 沙嗲香浓, 有淡淡既花生香味, 配上大量既沙律菜, 减低肥腻口感,而且系用上麦包,又健康D 🤩

🔸饮品就叫咗
火龙果奇亚籽茉莉花茶 ,火龙果配茉莉花茶, 解渴一流,
菠萝乳酪沙冰 ,天气太热, 饮开咖啡既我都改选菠萝沙冰消一消暑, 清新香甜, 好fresh