2021-09-06
久唔久都会有股甜品瘾发作🍭 问下身边朋友有冇咩好推介 有几个都叫我去食蜜蜜见! 话佢哋有超多吸睛又好食甜品任君选择 可以尽情满足我眼球同另一个胃🤤 餐厅位于天晋汇商场 亦有户外座位 当日阳光普照 但胜在微风轻送🍃 我哋就决定坐户外chill下✨虽然系为咗甜品而来 不过lunch time嚟都肚饿啦 食返个正餐填饱个肚先🤣就嗌咗个📍野菌班尼迪x牛角窝夫 ($72)店员一拎埋嚟 我哋都觉得好惊艳😍 淋喺蛋上面嘅荷兰酱极度吸引 班尼迪蛋同牛角窝夫呢个配搭都将新奇 不过就好夹 加埋野菌 好食又饱肚📍宇治抹茶鲜奶 ($48;跟餐半价)卖相冇得顶 抹茶好浓 朋友都好钟意😆📍脏咖啡 ($40;跟餐半价)饮dirty为咗打卡之余 亦都系想感受下冰火交错嘅味道🤣📍脏脏提拉 ($58)呢个tiramisu嘅卖相颠覆咗我嘅认知 真系同平时𠮶啲好唔同🤣食落亦比一般creamy好多 咖啡味好出☕ 但如果钟意口感扎实 蛋糕多啲嘅朋友就未必咁啱你口味📍黑白配 ($48)佢嘅真身系黑芝麻奶冻配豆腐雪糕🍦 奶冻非常Q弹 芝麻味超浓 连朋友都大赞 豆腐雪糕亦都味道超浓 正💕📍橙酒梳乎厘 ($58)好大个梳乎厘! 味道唔错
📍野菌班尼迪x牛角窝夫 ($72)
野菌班尼迪x牛角窝夫
📍宇治抹茶鲜奶 ($48;跟餐半价)
卖相冇得顶 抹茶好浓 朋友都好钟意😆
宇治抹茶鲜奶
📍脏咖啡 ($40;跟餐半价)
饮dirty为咗打卡之余 亦都系想感受下冰火交错嘅味道🤣
脏咖啡
📍脏脏提拉 ($58)
脏脏提拉
脏脏提拉
📍黑白配 ($48)
黑白配
黑白配
📍橙酒梳乎厘 ($58)
好大个梳乎厘! 味道唔错可惜橙味🍊比酒味突出 不过店主好好人咁话如果想酒味重啲嘅话可以事先讲明 始终人人喜好不同🤣
橙酒梳乎厘