2021-07-15
依到每一款拉面都以日本吾同将军名命名 几特别🤣就咁睇个名系吾会知佢系咩汤底😂 而每款面都可以拣面条粗幼度 面质软硬度 同汤底浓淡度😆德川将军拉面 以酱油鱼介猪骨做汤底, 汤底有好香浓吾腥嘅鱼介味😆 拣左浓汤但汤底吾算话好油亦吾会好咸!☺️ 面质拣左幼硬面 感觉正常食落爽口无特别惊喜 如果可以再弹牙少少就好啦!🤣而配料有两块肥瘦适中嘅叉烧 半粒溏心蛋, 木耳丝同紫菜, 个人觉得美中不足系粒溏心蛋熟左少少..🙁足利将军拉面 以黑蒜油猪骨做汤底, 黑蒜浓烈程度岩岩好😌味道好浓郁 依个汤底比起鱼介就相对油腻少少 但同样吾会话好咸 几好😋 配料就同德川将军一样🤣另外加左个武士小丸子试下, 其实姐系章鱼小丸子, 细细粒热辣辣 外皮系脆卜卜嘅 正常好味!😆整体黎讲依间拉面吾错 汤底做得几好 虽然无话有好大惊喜 以拉面黎讲算做正常/ 普普通通, 但价钱吾贵, 以lunch黎讲算抵食! 下次会试下其他将军😂
德川将军拉面
足利将军拉面