2016-01-26
今日又话暖咗,点知由下午开始就又冻又落雨,本来谂住买返件厚衫著,但最后咩都无买就去咗baby cafe 食嘢。今日同老公叫咗个二人套餐,$158有两个主菜一个小食,我哋再散叫两杯嘢饮,但加加埋埋所有嘢系抵过我哋全部散叫架今晚叫咗西班牙黑豚扒配菠萝烧汁、黑椒美国肉眼扒、黑松露炒蛋吐司、热抹茶朱古力奶同一杯北海道3.6牛乳抹茶奶昔。先讲个小食黑松露炒蛋吐司,唔知系咪天气冻,嚟到唔算太热,又熟咗小小,所以无平时咁滑,但就依然咁香。肉眼味道依旧,煎得啱啱好又保留到啲肉汁而唔会韧。相比黑豚肉就「鞋」咗啲,但都好入味。到饮品,我叫咗杯热抹茶朱古力奶,其实抹茶味同朱古力奶味都唔浓,但两样加埋,淡淡哋就好夹,冬天来一杯热辣辣嘅饮品,饮完真系成身暖粒粒。老公叫咗抹茶奶昔,佢话好饮,但又形容唔到点好饮法。但佢话𠮶粒绵花糖好似多余咗,唔加仲好。总括今晚系nice dinner