2017-12-14 446 浏览
又一间中环刚开业嘅越南餐厅🍴不过呢间就唔系𠮶啲歛财汤河专门店😉Lunch menu小食+主菜+饮品收$88加一,食得太多贵pho,set lunch价钱即刻变得亲民好多😅[唔记得影]小食拣左香茅牛油蒜香鸡翼,鸡翼一分为二成单骨鸡翼,食起上嚟方便好多,表面面积大左,牛油香double😛即叫即炸所以系热辣辣趣卜卜嘅,但里面唔会干争争,好味👍🏻越式扎肉捞檬,有六片札肉,配菜有餣左嘅萝卜丝、花生碎、炸蒜、青瓜丝、生菜丝,我谂呢啲都系standard野嚟嘅。本身个萝卜丝都酸酸味味,唔需要落太多鱼露已经够味。特别提一提个札肉,都几弹牙,同时清楚见到制作时混入嘅猪皮,为扎肉添左几分烟靭,提升整体嘅口感。加左$10要越南咖啡,越南咖啡素来偏苦,以独立嘅小小咖啡壶煮咖啡,再漫漫滴漏至杯中,一打开香气扑鼻,黑咖啡其实内藏干坤,练奶一早落左喺杯里面,混合后即可享用。相信越南嘅咖啡都会系落练奶落得好重手,以本地口味其实可以少甜,咖啡味行先。除左环境有少少格格不入,整体食物同价钱都唔错,唔知几耐会转一次menu? 期待店方不时upload新menu上嚟😬