2021-10-06 76 浏览
黎到呢间朱古力概念店,当然要清一色叫朱古力products,来一趟朱古力之旅✈️ ᴄʀᴜꜰꜰɪɴ ɪᴄᴇ-ᴄʀᴇᴀᴍ ꜱᴀɴᴅᴡɪᴄʜ - ᴍᴀʀꜱʜᴍᴀʟʟᴏᴡ ᴄʜᴏᴄᴏʟᴀᴛᴇ ($58)呢个朱古力雪糕三文治,除左有来自雪糕嘅浓浓朱古力味,仲有外面嘅cruffin夹住,两者结合做到外脆内软嘅效果。顶上亦放上烧过嘅棉花糖,除左令外观更加吸引,亦增添左口感。不过食嘅时候要小心啲,唔好好似我咁大头虾跌左🤦🏻ᴄᴀᴄᴀᴏ ꜱɪɢɴᴀᴛᴜʀᴇ ᴄʀᴏꜰꜰʟᴇ - ᴄʜᴏᴄᴏʟᴀᴛᴇ ($88)终于食到想食好耐嘅croffle!原以为系会似牛角包,但其实佢系外脆内软,仲有阵阵嘅牛油香,个人觉得系比较接近liege waffle,唔怪之得会成为左cafe嘅新宠。而佢个朱古力雪糕仲有粒粒朱古力,配上croffle真心系份好令人满足嘅下午茶☕️ꜱ.ᴏ.ᴄ. ($55)即Single origin Chocolate,用上72%马达加斯加嘅可可制成。朱古力味甘甜偏酸,口感Creamy浓厚,加上面头嘅朱古力碎,提升左整体层次感。今次亦特意叫左少冰,咁就可以避免冰块溶化沟稀左杯朱古力😜
黎到呢间朱古力概念店,
当然要清一色叫朱古力products,
来一趟朱古力之旅✈️

Cruffin ice-cream sandwich - Marshmallow chocolate

ᴄʀᴜꜰꜰɪɴ ɪᴄᴇ-ᴄʀᴇᴀᴍ ꜱᴀɴᴅᴡɪᴄʜ
- ᴍᴀʀꜱʜᴍᴀʟʟᴏᴡ ᴄʜᴏᴄᴏʟᴀᴛᴇ ($58)
呢个朱古力雪糕三文治,
除左有来自雪糕嘅浓浓朱古力味,
仲有外面嘅cruffin夹住,
两者结合做到外脆内软嘅效果。
顶上亦放上烧过嘅棉花糖,
除左令外观更加吸引,
亦增添左口感。
不过食嘅时候要小心啲,
唔好好似我咁大头虾跌左🤦🏻

Cacao signature croffle - chocolate

终于食到想食好耐嘅croffle!
原以为系会似牛角包,
但其实佢系外脆内软,
仲有阵阵嘅牛油香,
个人觉得系比较接近liege waffle,
唔怪之得会成为左cafe嘅新宠。
而佢个朱古力雪糕仲有粒粒朱古力,
配上croffle真心系份好令人满足嘅下午茶☕️
S.O.C.

ꜱ.ᴏ.ᴄ. ($55)
即Single origin Chocolate,
用上72%马达加斯加嘅可可制成。
朱古力味甘甜偏酸,
口感Creamy浓厚,
加上面头嘅朱古力碎,
提升左整体层次感。
今次亦特意叫左少冰,
咁就可以避免冰块溶化沟稀左杯朱古力😜
S.O.C.