2019-12-07 33 浏览
今日同同事去到铜锣湾 Fashion Walk 食街百德新街的《Coedo Taproom》食晏。餐厅装修感觉舒适,除咗室内仲有室外座位。午膳备有数款套餐选择,都配有餐汤同餐饮。侍应先送上热辣辣滋味洋葱汤。轻烤腌三文鱼配饭沙拉,腌过嘅三文鱼味道鲜中带咸,轻烤嘅表面略带微微焦香,肉质鲜嫩,配Q弹珍珠米及胡麻酱沙律,健康又好食。三色便当,包括蟹子沙律、生姜烧豚肉及盐烧鲭鱼。生姜烧豚肉 - 除除咗好香日本酱油味,仲带有淡淡酒香,食落相当香口。盐烧鲭鱼 - 鱼皮烧得带点香脆,鱼肉仍然保有肉汁,口感同味道都相当唔错。蟹子沙律 - 搭配烧豚肉及烧鲭鱼,清新又健康。Black coffee - 饭后饮杯斋啡提提神,有助下昼返公司继续博杀。Hot Lemon Water - 同事拣饮热柠檬水,补充下维他命C亦相当唔错!

午膳备有数款套餐选择,都配有餐汤同餐饮。

侍应先送上热辣辣滋味洋葱汤。

三色便当,包括蟹子沙律、生姜烧豚肉及盐烧鲭鱼。

蟹子沙律 - 搭配烧豚肉及烧鲭鱼,清新又健康。