2013-08-17 1084 浏览
寻日星期五Happy Friday,几个同事谂住去老兰饮杯野轻松下,Charmaine提议去食点心,我以为某某餐厅有新野出,原来佢讲紧来佬餐馆,未试过,都可以试下!去到来佬,人不是太多,店员安排我地坐地下果层。我好钟意来佬既装修,好有屋企感觉。睇餐牌,我地三个女仔样样都想试,但一笼点心都要三四十蚊,好贵,我地唯有就住嗌,叫左萝卜糕,黑松露上素饺、菠菜饺、春卷、凤爪、叉烧肠粉、麻辣饺同埋个名好特别既”虫草花鲜竹卷” (其实都叫左几多,嘿嘿) 。我地最欣赏饺的质素,皮薄而且足料,唔似一般酒楼咁。同个职员倾开计,佢仲话真系入货自己包自己做,即叫即蒸。我地心谂,难怪咁贵。讲真,三十几蚊一碟点心,都几肉赤,不过要在宵夜时段食到有质素既点心,都唔系到到有,所以我地话一个月先食一次。特别推介︰来佬菠菜饺又真系几好味,因为里面真系啖啖鲜菠菜,仲有未见过全绿色的饺子,好特别,赞!意见︰价钱有少许贵,胜在层数多,不太嘈,可以好好咁倾下计,饮杯茶,食个包。
题外话/补充资料: 建议先打电话订台,因为星期五都几FULL!
2013-08-16
  • 菠菜饺