2020-10-04
2053 浏览
因为教会小组活动,有机会嚟到「跑缘」,听黄牧师嘅生命分享,一尝「跑缘」的美食我哋一行10个人,叫咗团体套餐「跑缘杯10公里」。餐厅食物以健康为主线,精心挑选食材,烹调少油少盐。特别推介佢哋嘅signature「特色飞毛腿」,鸡锤皮脆肉嫩,肉汁锁在鸡肉𥚃青口墨鱼汁烩意粉都非常出色,青新感觉让人一试难忘,喜欢海鲜嘅朋友不容错过黄牧分享餐厅特别注重食物嘅质素,因此食材都精挑细选,作为食客我吃得出主厨嘅心思,这年头小店能够坚持选用高质素嘅食材,让食客食得健康,真系值得支持「跑缘」系跑友嘅竭脚亭,离开时看见不少跑友相聚一堂,倾倾偈,喝杯咖啡☕️ 墙上亦看到牧师跑马拉松嘅号码布,亦都可以睇到「养生跑」嘅心得。就好似金庸小说,把心经口诀刻在墙上的英雄,各路跑友应该都会潮下圣除咗文青嘅装潢,还有黄牧师的分享亦系呢间餐厅嘅signature。无论系对露宿者嘅承担,福音餐厅嘅理念,宣教嘅坚持,跑步嘅热情,抑或系营商嘅想法,都成就左呢间有人情味嘅小店。