2015-12-18 1103 浏览
之前食过几次晚饭, 感觉唔错, 冬至饭于是再次帮衬, 到今次先发现系好彩集团其下酒楼冬至饭, 梗要食丰富D, 大家你一言我一语后, 得出以下菜式 :北京填鸭 (二食)切片食, 带少少肥膏, 上菜时已冻左少少, 好彩个粉包皮仲热, 补不足炒鸭松(生菜包)味道单食就颇浓味, 但包埋爽脆生菜就岩岩好芝士焗龙虾龙虾肉大量, 肉质弹牙, 配以香滑芝士汁加伊面底, 好快被扫光大斑两食, 包西芹炒斑球及清蒸头腩份量好足, 但鱼肉味道一般, 反而西芹炒得几好食千岛香芒贵妃巨虾球 (一客大约有6只)呢款系每次黎都必叫, 虾球弹牙, 一只要2-3啖先食完, 配以香甜芒果酱加少少火箭菜, 正!香烧猪肋骨无论卖相及味道似街买既烧排骨, 个人觉得偏咸, 要叫返杯可乐加冰黎解咸要为饭局划上完美句号, 点少得甜品呢?! 个人推介焦糖炖疍侍应招呼周到, 加水换碟自动波, 赞^^
炒鸭松(生菜包)味道单食就颇浓味, 但包埋爽脆生菜就岩岩好
侍应招呼周到, 加水换碟自动波, 赞^^
2015-12-16
  • 千岛香芒贵妃巨虾球