2018-06-22
其实以前成日食观塘既来多碗车仔面,不过搬走左之后就好耐无食过啦。估唔到而家红磡都开左呀,咁就方便好多啦。一去到见到装修好干净,好舒服,同平时食车仔面既感觉好唔同呀。首先就系门口拣𩠌先,所有野都系开放式,咁就唔惊污糟啦,仲可以睇下边样𩠌新鲜就拣边样添。样样𩠌都咁吸引,我就拣左鱿鱼,猪肠,猪皮同冬菇米粉。闻落已经好香啦,但食落仲好味呀,真系整得非常入味。冬菇大大粒,吸哂汤汁都好正呀。猪肠最怕就系污糟,不过佢呢度洗得好干净。而猪皮口感岩岩好,唔会太稔或者太硬。鱿鱼更加系必食推介,又大条又入味,真系100分呀。而朋友就叫左鸡翼,鱿鱼,芝士肠同卤水蛋。佢就话鸡翼好出色,出面够入味而入面够嫩。最后我地仲叫左个甜品,杨枝甘露。估唔到车仔面店既甜品都咁好味,同出面既专业甜品铺有得比呀。呢间车仔面店又平又好味,下次都要带朋友再黎先。
呢间车仔面店又平又好味,下次都要带朋友再黎先。