最近发掘到呢间超有特色既coffee shop,不得不介绍一下❣️呢间Marouf Coffee,门口除左都叫靓靓地,可能你唔会觉得有咩特别。真系要亲临感受下!推开门,一秒进入阿拉伯氛围💞全间cafe都充满住中东异地风格,有不少既阿拉伯文,细心留意,原来cafe既logo都系由阿拉伯文组成设计。Marouf coffee 原来来自中东约旦,旨在由咖啡豆开始,提供高质素既咖啡豆同咖啡❣️cafe格局其实有少少似starbxxxx,都系主打咖啡,仲有提供包、沙律、muffins、蛋糕、yogurt不同种类嘅轻食。试左之后,真心觉得佢既咖啡好过星字头好多啰!而且咖啡别具特色❣️大推一试❣️呢度仲有一啲自家制嘅咖啡出售,呢排做紧七折👍见佢门口大大个招牌推介lime smash,🥤Lime smash 冻摇青柠浓缩咖啡 $44柠啡比例恰到好处,清爽😋朋友就试佢嘅另一signature ☕️Spanish Coffee $44其实即系expresso+鲜奶+炼奶既组合,唔好睇少Spanish Coffee,佢喺阿拉伯好受欢迎!因为佢带甜,所以吸引埋唔钟意饮black coffee既人都钟意,开拓到更多当地巿
最近发掘到呢间超有特色既coffee shop,
不得不介绍一下❣️

呢间Marouf Coffee,
门口除左都叫靓靓地,可能你唔会觉得有咩特别。

真系要亲临感受下!
推开门,一秒进入阿拉伯氛围💞
全间cafe都充满住中东异地风格,
有不少既阿拉伯文,
细心留意,原来cafe既logo都系由阿拉伯文组成设计。

Marouf coffee 原来来自中东约旦,
旨在由咖啡豆开始,
提供高质素既咖啡豆同咖啡❣️

cafe格局其实有少少似starbxxxx,
试左之后,真心觉得佢既咖啡好过星字头好多啰!

而且咖啡别具特色❣️大推一试❣️
呢度仲有一啲自家制嘅咖啡出售,
呢排做紧七折👍

见佢门口大大个招牌推介lime smash,
🥤Lime smash 冻摇青柠浓缩咖啡 $44
柠啡比例恰到好处,
清爽😋

朋友就试佢嘅另一signature
☕️Spanish Coffee $44
其实即系expresso+鲜奶+炼奶既组合,
唔好睇少Spanish Coffee,
佢喺阿拉伯好受欢迎!
因为佢带甜,
所以吸引埋唔钟意饮black coffee既人都钟意,
开拓到更多当地巿场。
呢度既Spanish Coffee真系都好好饮!
好够热,同埋放心个甜度刚刚好,
唔会过甜,好饮呀❣️😋

cafe环境都好好坐,好舒服❣️
仲有d惊喜,waiter会突然serve一小杯嘅香料茶畀客人试,好正❣️

走时再买左2件cake返屋企,
Christmas Cheesecake $48
Classic Dark Chocolate Cake $48
d cakes都不错㖞❣️