2022-01-31 51 浏览
记得京都胜牛啱啱开嘅时候,好多Media都有coverage,𠮶阵时喺铜锣湾开嘅时候人气都几旺,听闻要排队呀。今次嚟到将军澳分店。将军澳南呢度附近有好多嘢食,京都胜牛位置都叫静中带旺,喺正Donki商场地库,人流唔算少,不过佢喺地库下面就要专登落去先会见到。一早喺饮食平台book咗位,唔驶等仲有个卡位坐添,环境都好舒服阔落,想安静地食餐饭系一个唔错嘅选择。.个名有个牛字,黎呢度梗系专登嚟食下牛啦。呢度多数都系叫套餐嘅,面豉汤、白饭、椰菜任食任添,其实今次已经系我第二次嚟㗎啦,第一次觉得好食又几特别,A先生好钟意食牛,一直都想带佢嚟试吓。.📌厚切菲力炸牛排套餐 $208香港近年都兴食吉列牛,一个菲力炸牛扒索价$208,喺吉列界来讲又唔系最贵但都唔平,自然对佢都有返啲期望。京都胜牛提供埋火炉俾你煮下啲牛,如果你觉得啲牛太生,就可以用个火炉hit下煮熟啲。菲力牛扒系厚切,肉质嫰滑,都几易咬。牛味唔算超浓,但系吉列炸出嚟嘅表皮同埋嫰滑嘅肉质,口感表现丰富。.📌名物翼板伴大海老套餐 $188翼板相对来讲就烟靭咗啲啦,肉质比较鞋口,唔够菲力咁滑,不过牛味就被菲力重啲,但系本身吉列已经够脆,加埋烟靭
📌厚切菲力炸牛排套餐 $208
📌名物翼板伴大海老套餐 $188
翼板相对来讲就烟靭咗啲啦,肉质比较鞋口,唔够菲力咁滑,不过牛味就被菲力重啲,但系本身吉列已经够脆,加埋烟靭嘅肉质就变成咬得比较辛苦。而大海老即系炸虾,炸虾本身够大只,卖相非常好。不过应该系雪藏虾嚟,冇咩海鲜或者虾味,都系全靠沙律酱带出甜味。
第一次食同第二次食相比好似惊喜少咗,不过赢在环境,仲有无限追加面豉汤、饭、椰菜丝。椰菜丝都几鲜甜,仲有无限咁多酱俾你任加,成个用餐体验都满足!
⭐必食推介: 厚切菲力炸牛排套餐🐓
⭐评分: 7/10