2015-05-20 4949 浏览
自从番左新工后,莫讲话煮野食,连出去揾野食既闲情都冇。难得放假,又要过荔枝角果边搞少少野,当然要觅食觅食。一到荔枝角,觉得个气场宁舍唔同,由地铁站上到地面已经见到一堆二堆伪韩,唔讲以为去左梨大。讲番正题,荔枝角呢d工工地业既工商业区有咩好食?埋黎介绍番,今次推介既系正宗台湾牛肉面。程班长我由台湾食到铜锣湾,依家搬到黎长沙湾,系工业大厦一楼,星期六、工业区、三点三,仲要拎筹排队就知有料到。主打牛肉面,哥要左红烧半筋肉。面是粗的,弹牙;筋是淋的,嫩口;肉是爽看,Q弹。如果要挑骨头的,就是汤头唔够热,牛油可以再多少少。女友要清炖牛肉面,汤有少许药材味,虽然不是哥杯茶,但都好味。店子半自助式,仲好,少d招呼,落足心机系食物质素,香港仲有似样既牛肉面既。
牛肉面
2015-01-21