2021-12-13
🎏️ 食尽油尖旺 — 8Five2✨ 来自墨西哥🇲🇽嘅852 • 要chill就系咁容易🎄圣诞节要揾餐厅真系难到爆炸🤯 不过早排去咗呢间系尖沙咀天文台道嘅墨西哥餐厅🇲🇽 环境同气氛都几啱圣诞节同另一半嚟庆祝🥳 而且个人觉得食物都唔算太贵,不过唔知圣诞节佢会唔会加价同焗你叫set😂美味指数 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️环境指数 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服务态度 👨🏼🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️翻兜指数 💫: ⭐️⭐️⭐️ ~ ⭐️⭐️⭐️⭐️(五粒星为满分💯)✨ Crispy Fried Fish Tacos $128一份四件,系就系细咗少少,不过味道都唔错有啲惊喜😆🙌🏻 佢个皮其实系十分之薄,中间嘅鱼炸过都算脆口,加少少青柠汁升华都几有惊喜🤩✨ Chicken Verde Burrito $128咁多个入边我最钟意系呢个😍 入边酿咗啲手撕猪肉,饭,芫荽同埋青椒等等嘅配料🤫 最重要系佢应该加咗唔少墨西哥辣椒酱🌶️ 食落去都真系几劲抽几辣🥵 不过我都仲接受到反而仲觉得几惹味,同埋几钟意佢口感,有少少似食紧一个墨西哥版嘅饭卷咁,点埋佢个番茄酱🍅嚟食真系冇得输!!✨ Buffalo Chicken Nachos $128份量可以话系超级多🤭 除
美味指数 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️
环境指数 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服务态度 👨🏼🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️
翻兜指数 💫: ⭐️⭐️⭐️ ~ ⭐️⭐️⭐️⭐️
(五粒星为满分💯)
✨ Chicken Verde Burrito $128
✨ Buffalo Chicken Nachos $128
份量可以话系超级多🤭 除咗有红色同深紫色嘅nachos之外,仲有鸡丝,辣椒同应该系芝士酸奶等等💯 呢个绝对系抵食,同埋系要极快食😂 因为中间嘅位置可能太多酱汁,所以好快就会淋🥲 呢个性价比绝对系高,但味道又未至于劲突出,都系必要嘅菜式之一🙌🏻
🍹BigBang $88
🍹Lucifer $88
店员介绍呢两杯饮品,bigbang 有啲似橙味嘅梳打,酸酸甜甜完全唔似酒🤤 只杯都几有style,啱晒打卡📸 至于另一杯就比较refreshing,同样系酸酸甜甜,都唔错嘅但系唔知点解都几重青瓜味😂
💰Total: $620
✅ 好老实讲觉得呢个价钱都算唔错🤑 vibe绝对系一流,而且嘢食嘅风格都独特又正,如果圣诞节唔加价嘅话绝对系一流选择😎
💡温馨提示💡
大部份嘅店员都系非本地人,未必识听中文㗎大家留意啦👀😆
➖➖➖➖➖
📍 8Five2 Restobar (尖沙咀)
尖沙咀天文台道8号地下2号舖