2017-06-11
大热天时行过雪糕店,不过A姐今日唔系太方便,所以有得睇无得食;1个月后,A姐又行过雪糕店,但今日都系唔方便,所以有得睇无得食。唔知大家觉唔觉,平时好人好者,好似唔会见到雪糕店,但当你个日唔方便,肚痛都不得了,雪糕店好似总系会喺你隔离出现。特别系近年,多咗好多高质,声称系用纯果汁或新鲜生果制成嘅雪糕雪条,望住唔多颜色唔同种类嘅雪条,真系好吸引呀!呢间喺中环IFC嘅Grom,听讲系意大利名牌,真系唔方便都忍唔住要试试喇!店入面嘅原材料、制作机器、器皿等,都系由意大利入口,再喺旁边嘅「实验室」即场新鲜制作,无防腐剂、无色素,完全系100%纯天然㗎,所以越食越健康啦。而口味方面,每个月都会变,所以我一定要就啱方便嘅日子,每个月都要嚟试晒唔同嘅口味。士多啤梨雪条 Ghiacciolo:呢条Ghiacciolo酸酸甜甜,好清新呀!最重要系,真系用上新鲜生果,味道唔会话好假,而且冰感十足,立即降温呀!意大利雪糕 Gelato:至于雪糕Gelato我哋选择咗芒果同啤梨口味,因为用上新鲜水果,所以食落非常creamy,但又唔会溜,而且仲见到一粒粒嘅啤梨核,真系好真实,好有口感呀!