2021-08-25
想庆祝纪念日或者生日拍拖好去处。一定要选择一间有格调靓景食物质素又要高嘅餐厅。山顶去得多,今日嚟咗呢一间山顶第一间开嘅扒房🍖🍖🍖🐂🐂🐂同老公拍拖🥰来自日本六本木的扒房,主打顶级牛扒料理,提供各种产地的牛扒,及不同的牛肉部位。且亦提供海鲜菜肴。呢度环境清静舒服,外面可以望到美丽夜景,好浪漫。真系好适合情侣或者夫妻过嚟拍拖,倾下心事😉我哋嘅晚餐有4道菜同6道菜拣,我地今日试左6道菜。⭐前菜:【日本带子拌牛油果茸.鱼子酱海胆.柚子果冻】切开带子入边包住海胆,配合有仔果冻特别好食。【焗黑松露大啡菇.和牛.温泉蛋】造型以鸟笼呈现,好特别!切开大啡菇入边有和牛好惊喜!⭐汤【法式鸡清汤】中间鹌鹑蛋上面有啲鱼子酱,饮嘅时候先加入热辣辣嘅汤!暖胃👍🏻 ⭐主菜【慢煮美国顶级牛小排】慢煮出嚟嘅肉特别嫩口但又带点弹牙,好钟意个酱汁酸酸甜甜。【日山A5和牛西冷】A5和牛入口即化,油脂好香,超级美味💋💋 ⭐甜品精选甜品♡【棉花糖.豆腐雪糕】少女打卡必影,白雪雪嘅棉花糖内有干坤,系味道浓郁嘅豆腐雪糕🍦,食完扒食个甜品好满足🥰🥰
同老公拍拖🥰
我哋嘅晚餐有4道菜同6道菜拣,我地今日试左6道菜。
⭐前菜:
【日本带子拌牛油果茸.鱼子酱海胆.柚子果冻】
切开带子入边包住海胆,配合有仔果冻特别好食。
【焗黑松露大啡菇.和牛.温泉蛋】
造型以鸟笼呈现,好特别!切开大啡菇入边有和牛好惊喜!
⭐汤
【法式鸡清汤】
⭐主菜
【慢煮美国顶级牛小排】
慢煮出嚟嘅肉特别嫩口但又带点弹牙,好钟意个酱汁酸酸甜甜。
【日山A5和牛西冷】
A5和牛入口即化,油脂好香,超级美味💋💋