2016-04-16 2176 浏览
家庭式餐牌,食物大份夹底食,去开葵芳不妨试下蘑菇汤超浓蘑菇味,加上唔少忌廉饮落去非常顺滑可口,作为餐汤质素不俗Star Kitchen @ 葵芳日式吉烈炸冬菇(7/10)($48)葵芳广场附近既新食堂!Star Kitchen系一间性价比高既家庭西餐厅😘。食物好有创意😍,由其系呢款吉烈炸冬菇🍄,foodki好钟意食冬菇(但系最憎食金菇)。呢个冬菇看似普通😔,但内里配埋墨鱼滑,墨鱼滑同冬菇中间仲夹左wasabi😂,口感好滑好特别,感觉仲好日式。即开法国生蚝($120/3)大大只既生蚝,仲大个我个拳头,食落鲜甜,非常新鲜8安士安格斯肉眼($168)大大块安格斯肉眼,煎得偏熟,约为七成,肉质偏韧,牛味非常浓,但份量真系大,除左牛扒外仲有配上一整个薯蓉,份量大而且非常抵食保云酥焗羊架($148)羊架质素相当高。烤到外层微㶶,好香。肉质非常滑嫩,羊膻味唔重,加上羊架上既面包糠既酥脆口感,一道传统英式既西餐主菜就完成。系一间小店以呢个价钱食到真系抵到爆。呢个看似普通既薯蓉睇得出餐厅既用心,先将薯仔挖空,再将薯仔肉同埋烟肉等等材料煮熟,再放番入去焗,多重工序系一间小店到见到,foodki真系非常欣赏
家庭式餐牌,食物大份夹底食,去开葵芳不妨试下
Star Kitchen @ 葵芳
日式吉烈炸冬菇(7/10)($48)
即开法国生蚝($120/3)
大大只既生蚝,仲大个我个拳头,食落鲜甜,非常新鲜
8安士安格斯肉眼($168)
保云酥焗羊架($148)
希望大家多多支持香港既小店,真系卖少见少架啦