2024-08-20
之前就已经黎过outdark食野,觉得都几有气氛,菜式都相当正宗。今次再访见到店员都有韩国人,而且留意到原来系来自釜山嘅品牌,食物系由韩国人亲自煮嘅,menu上嘅都系自制的。所以难怪食物嘅味道同我系韩国食嘅咁相似啦,推荐黎outdark寻找韩国嘅味道。芝士炒鸡超级邪恶又丰富嘅芝士炒鸡,芝士加热溶哂之后店员将芝士加入炒鸡到,然后就可以用叉将芝士包住炒鸡同年糕一齐食。本身鸡就已经加左辣酱一齐炒,加埋芝士就冇咁辣但又更惹味。鸡肉本身都好滑嫩,而且啖啖肉冇骨,好方便食。 另外锅边都有其他丰富嘅配料,包括炉边蛋 泡菜 蕃薯蓉同紫菜饭,真系好丰富,好岩一大班人share海鲜炒粉丝海鲜方面有虾同鱿鱼,另外仲有木耳 菇 青红椒等配料,材料几丰富。粉丝本身都好有口感,加埋麻油一齐炒整体几香。热情果梳打热情果酸酸甜甜够哂消暑,一个字爽呀。食韩国菜好岩要叫一杯。 蓝莓乳酪乳酪好重奶香,口感creamy顺滑,蓝莓味够哂fresh。推荐!餐厅仲增加左依家成日系韩国见到嘅photo boxes,免费就可以影相,所以我都影左两张,可以同朋友或者屋企人留个纪念。
芝士炒鸡
海鲜炒粉丝
热情果梳打
热情果酸酸甜甜够哂消暑,一个字爽呀。食韩国菜好岩要叫一杯。
蓝莓乳酪