2016-04-21 594 浏览
猪仔见我同亲女车系小甜谷食得咁滋味 , 嚷著要我陪他吃多一次,心里暗喜 嘅我,当然无任欢迎 !是日同猪仔系铜锣湾通利琴行攞《魔幻之旅》 tickets后,行去就近嘅《小甜谷》。6点松啲入座,照旧点番个抵食dinner set, 另再加个dinner及人气菠萝汁 ~1.温泉蛋火山口咖哩猪柳焗珍珠饭($88) :  Menu上面印咗只辣椒,以为好辣想走辣 ,细问侍应之下,先知无得走辣 ,味道似日式咖哩,唔会太辣的, 我地一于照去马 呢!个焗饭香喷喷,珍珠饭粒粒软糯入味 , 咖哩刚好唔算太辣 !温泉蛋滑溜溜,猪柳口感滑嫩,但有点似牛肉味,搞到我让晒畀猪仔食 !2.美式香草芝士肉酱长通粉($78) : 食完个咁 嘅珍珠饭后,一食呢个长通粉,即时高下立见 ,明显地失色了!味道跟外面嘅肉酱意粉差不多,长通粉有咬口,比较韧,再软腍啲会更加好!3.鲜榨神奇菠萝汁($65) : 成个菠萝上,卖相一流 ,个个like !好多朋友睇相后,误以为系菠萝沙冰,其实非也!大家望到嘅系菠萝蓉,一啲都唔酸唔过冻,入口极之鲜甜清凉 !4.宇治焙茶芭菲   & 冰冻鲜果锡兰茶  ($
猪仔见我同亲女车系小甜谷食得咁滋味
, 嚷著要我陪他吃多一次,心里暗喜
嘅我,当然无任欢迎
!是日同猪仔系铜锣湾通利琴行攞《魔幻之旅》
tickets后,行去就近嘅《小甜谷》。

~
1.温泉蛋火山口咖哩猪柳焗珍珠饭($88)
:  Menu上面印咗只辣椒,以为好辣想走辣
,细问侍应之下,先知无得走辣
,味道似日式咖哩,唔会太辣的, 我地一于照去马
呢!个焗饭香喷喷,珍珠饭粒粒软糯入味
, 咖哩刚好唔算太辣
温泉蛋火山口咖哩猪柳焗珍珠饭
2.美式香草芝士肉酱长通粉($78)
: 食完个咁
嘅珍珠饭后,一食呢个长通粉,即时高下立见
美式香草芝士肉酱长通粉
3.鲜榨神奇菠萝汁($65)
: 成个菠萝上,卖相一流
,个个like
4.宇治焙茶芭菲
 & 冰冻鲜果锡兰茶
($45): 加45蚊就有呢个组合,抵到烂
宇治焙茶芭菲
冰冻鲜果锡兰茶
今次呢杯焙茶芭菲竟然一啲都唔苦涩,比上次杯绿茶芭菲
好多,啱晒我呢个小甜魔
!就连堂堂一个"唔好"绿茶嘅猪仔,都赞好呢
!软雪糕幼滑,茶味浓而不涩!小糯米丸子较实,绿茶小蛋糕、jelly好味!食到下层有卜卜脆嘅朱古力脆米
、软熟嘅红豆
、滑而不漏嘅cream
及最底层嘅Q爆抹茶蒟蒻,口感丰富到不得了
!唯一美中不足系今次外观唔靓仔
,唔知厨师系米太忙,层次唔够分明啰

冰果茶,多水果粒粒,润喉解渴

今餐大满足
,仲有好多嘢未试啊